Itä-Suomi tarvitsee lentoyhteydet

Finnair on aikeissa supistaa maakuntiin suuntautuvaa lentoliikennettä jopa vuoden ajaksi.

SDP:n Savo-Karjalan piirihallitus pitää aikeita murskaiskuna maakunnille ja niiden kehitykselle. Lentoyhteydet Joensuusta ja Kuopiosta Helsinkiin ovat välttämättömiä Itä-Suomelle. Alueellamme on kansainvälisiä vientiyrityksiä, joille lentoyhteys Helsingin kautta Eurooppaan ja maailmalle ovat elinehto.

Valtio omistaa Finnairista 55,8 prosenttia. Finnair on valtion tukemana pystynyt vastaamaan lentoliikenteen maailmanlaajuiseen kehitykseen. Tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä on laaja tukipaketti Finnairin tueksi koronapandemiasta selviytymiseksi. Tämä tehdään suomalaisten verovaroilla.

SDP:n Savo-Karjalan piiri pitää Finnairin toimintaa vastuuttomana suurinta omistajaansa kohtaan. Hallituksen tulee käyttää omistajanohjausvaltaansa kattavien lentoyhteyksien säilyttämiseksi Itä-Suomessa vastineeksi valtion tuesta.

Finnair on olennainen osa Suomen julkista liikennettä. Yhtiöllä on yhteiskuntavastuu koko maan riittävästi kattavasta lentoliikenteestä. Koronapandemian taloutta lamaannuttavaa vaikutusta ei saa maakunnissakaan lisätä yhteyksiä heikentämällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kesä voi olla parasta aikaa ikäihmisellekin

Isä ei ole vierailija

Eläkevarat erikseen

Elämämme sietämätön ihanuus

Ei yhteisvastuuta EU-budjetin kautta koronan varjolla

Epäoikeudenmukainen farssi

Lopullinen digiloikka uuteen normaaliin

Älkää pysykö kotona

Korona kirkasti merkityksen

Presidentti Tarja Halonen: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.