Järjestöt ja yhdistykset kuntien kumppaneiksi

Uusi ja aktiivinen Pohjois-Savon Järjestöneuvosto haluaa avata keskustelun kunta-avustusten ja tilojen merkityksestä monipuoliselle järjestötoiminnalle sekä elinvoimaiselle kuntakuvalle. Asia on erityisen tärkeä nyt, kun kunnat suunnittelevat tulevaisuuttaan heikentyneen kuntatalouden kanssa.

Kolmas sektori ja sen vapaaehtoistoimijat tekevät arvokasta ja vaikuttavaa yhteisöllistä työtä koko Pohjois-Savon alueella lähellä ihmisiä ja heidän yhteisöjään.

Kolmas sektori tukee kuntalaisten hyvinvointia kulttuurin, liikunnan tai muun harrastetoiminnan keinoin sekä tuottaa vertaistukea hetkiin, joissa ihminen on heikoimmillaan. Liikutamme lapsia, tuemme työllistymistä, mahdollistamme ikäihmisten virkistäytymisiä, opastamme ja neuvomme erilaisissa elämäntilanteissa ja tuotamme tapahtumia ja toimintaa kuntalaisille.

Yhteiskuntamme pystyy toimimaan hyvinvointia tuottavana ja kustannuksiltaan tehokkaana vain, jos suurin osa ihmisistä tulee tuetuiksi, kohdatuiksi ja osallisiksi terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävän toiminnan avulla.

Järjestöystävällinen kunta ottaa järjestöt luontevasti mukaan hyvinvointityön suunnitteluun. Vastineeksi kunta saa sitoutuneen kumppanin kunnan elinvoiman rakentamiseen.

Kunnat päättävät parhaillaan järjestöille myönnettävistä kunta-avustuksista sekä tiloista perittävistä maksuista. Avustukset sekä maksuttomat tai kohtuuhintaiset tilat ovat erittäin merkittävässä roolissa yhdistysten ja järjestöjen toimintojen jatkumiselle. Pidetään yhdessä huolta siitä, että tämä työ on mahdollista jatkossakin!

Pohjois-Savon Järjestöneuvosto on kaikkien Pohjois-Savossa toimivien järjestöjen ääni. Se kokoaa alueen yhdistysten voimat, asiantuntemuksen ja yhteistyön yhteen. Järjestöneuvosto vaikuttaa ja siten vahvistaa Pohjois-Savoa. Lisätietoa toiminnasta löytyy järjestötietopalvelusta, joka löytyy osoitteesta pohjoissavolaiset.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vanhemmuuden tukeminen merkittävä osa mielenterveyttä

Kaukolämpö hiilineutraaliksi

Kannattaisi ajatella loppuun asti

Suomi kokonaisuudessaan eläväksi

Elinehtona koko Suomen kehitystä tukevat infraratkaisut

Nopeampi työllistämis-vaikutus Vaken rahoille

Valheilla voittoon

Savon Voima, Savon vaiva

Hallituspuolueiden pitäisi hävetä

Maaningan terveysasema säilytettävä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.