Joka pilvellä on hopeareunus

Poikkeusaika on heikentänyt monen perheen taloudellista toimeentuloa. Lainojen lyhennysvapaita on haettu ennätysmäärä. Monet ovat joutuneet pitämään kesälomansa keväällä tai jääneet lomautetuksi. Kaikkiin aloihin korona ei onneksi iskenyt, vaan jopa päinvastoin lisäsi työpaikkoja.

Monissa perheissä on tehty monenlaisia luovia ratkaisuja poikkeuksellisen arjen edessä. On venytty uskomattomiin suorituksiin, kun kotona on hoidettu lapset, kotikoulut ja vielä omatkin työt.

Poikkeuksellinen arki on myös mahdollistanut kiireettömän yhdessäolon oman perheen kanssa, ja monet ovat myös nauttineet tästä ajasta. On pysähdytty huomaamaan, mikä onkaan tässä elämässä tärkeintä.

Kansallispuistot ja muut luontokohteet ovat paikoin ruuhkautuneet luonnosta nauttivista retkeilijöistä. Metsässä samoilu onkin mitä parhainta terapiaa ja luonnossa liikkumisella on positiivisia terveysvaikutuksia tutkitustikin. Toivottavasti moni on huomannut Suomen luonnon ainutlaatuisen kauneuden ja jättää aikaa metsäretkille myös poikkeustilanteen hellittäessä. Onhan meillä myös maailman puhtain luonto, josta saamme nauttia vieläpä aivan ilmaiseksi.

Ilahduttavaa on ollut huomata kesämökkikaupan vilkastuminen. Kesämökkiläisten tuomat tulot ovat monille pienille maalaiskunnille tervetulleita. Luulisi tänä kesänä myös kotimaan matkailun piristyvän, jos koronatilanne sen vain mahdollistaa. Nämä poikkeukselliset viikot ovat meidät saaneet arvostamaan tavallista ja turvallista arkea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Sote-tietoa kulttuuriin, luovuutta sote-aloille

Keskusta tarvitsee lisää ehdokkaita

Mitä positiivista kriisiajassa on?

Turvallinen Suomi tehdään yhdessä

Toteutuuko oppilaiden etu?

Suomi hyötyy EU:n 750 miljardin jälleenrakennusrahastosta

Tarvitaan strategia, päätöksiä ja rahoitus

Uimarantojen roskaaminen hämmästyttää

Älä ota koiraa

Turmiollista talousajattelua

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.