Juurisyyt hämärtyvät

Toimittaja Vesa Kärkkäinen maalaa Savon Voiman ja Kuopion Energian nyt esitettyyn fuusiomalliin kohdistetusta kritiikistä mielikuvaa, että demokratiavajeeseen ja hallintomalliin kokonaisuutena esitetyt korjausvaatimukset olisivat vain kokoomuksen Kuopion kunnallisjärjestössä syntyneitä (SS 19.9.).

Nyt käsittelyssä olevaa avoimemman, edustavamman ja kaikkia omistajia edes kohtuullisen tasapuolisesti kohtelevan hallintorakenteen takana ovat kaikkien puolueiden kunnallisjärjestöt keskustaa lukuun ottamatta (SS 7.9.).

Kärkkäisen tekstissä yritetään luoda jakoa ”maalaiskuopiolaisten” ja ”kantakuopiolaisten” välille.

Miten fuusion kaatuminen jollain tapaa johtaisi siihen, että Savon Voiman verkot häviäisivät sen alueella asuvien kuopiolaisten tonteilta? Vai vihjaako Kärkkäinen, että Savon Voiman tilanne on sellainen, että ilman fuusiota se ajautuu tulevaisuudessa konkurssiin?

Fuusio ei muuttaisi millään tapaa Savon Voiman verkon alueella asuvien kuopiolaisten asemaa, nykyisen Kuopion Energian alueella asuvien kylläkin – ja merkittävästi.

Esitetty hallintomalli, jota Kärkkäinenkin kehuu, ei juurikaan eroa Savon Energiaholdingin nykyisestä hallintomallista. Mallista, joka saattaisi lopulta johtaa jopa siihen, että Kuopio joutuisi myymään omia osuuksiaan alihintaan, jos tulevaisuudessa kuntaliitokset johtaisivat yli 50 prosentin omistusosuuteen.

Millainen osapuoli suostuisi tällaiseen malliin, jos vastuulla on kuntalaisten yhteinen omaisuus? Kärkkäisen on myös hyvä muistaa, että jos katsoo pelkkää metsää, niin jää huomaamatta joihinkin puihin pesiytynyt tuhoisa ja leviämisaltis juurikääpä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Puolue menestyy joukkueena

Harkintaa aseiden hankintaan

Urheiluseuratkin olisi huomioitava

Peltosellun tutkimustarve kasvaa

Uusiutuva diesel on hyvä, mutta sähkö vielä parempi

Korona ei yksin tuhonnut musiikkialaa!

Liikenne-eurot uhkaavat jäädä Etelä- ja Länsi-Suomeen

Keskustan ahdistus ottaa koville

Sitouttamattomuus kunniaan

Miks(ei) Mikkeli? Asuinpaikan valinta ei olekaan aivan helppoa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.