KYS laittaa laskut perintään

KYS lähetyttää perintätoimiston kautta maksumuistutuksen, vaikkei asiakas ole saanut edes alkuperäistä KYSin laskua. Asiakkaan pyynnöstäkään tämän jälkeen KYS ei suostunut lähettämään laskua postitse tai sähköpostitse eikä ole osoittanut, että asiakas olisi saanut tuon alkuperäisen laskun.

Asiakas on ollut yhteydessä molempiin instansseihin ja maksanut perintätoimiston paperin takasivulta ilmenevien tietojen perusteella KYSin laskun sekä ilmoittanut maksustansa. Tilinumeron asiakas löysi aikaisemmasta KYSin laskusta.

Perintätoimisto vaatii KYSin asiakkaalta vielä korkoja, vaikka niiden perusteena olevaa saatavaa ei ole enää olemassakaan. Mielestäni KYSin olisi pitänyt peruuttaa potilasmaksun perintä viimeistään asiakkaan ilmoitettua, ettei hän ollut saanut minkäänlaista laskua.

Olen aina maksanut minulle lähetetyt KYSin laskut välittömästi ne saatuani. Mielestäni KYSillä on todistustaakka siihen, että asiakas saanut heidän laskunsa. Sitä paitsi normaaliin kauppatapaan liittyy laskun jälkeen huomautus – pienemmissäkin asioissa – ennen kuin ryhdytään perintätoimiin.

En oikein ymmärrä, miksi KYS menee perintätoimistoon asioimaan alle 50 euron maksusta.

Mielestäni KYS on velvollinen hoitamaan perintätoimistolle aiheuttamansa kulut. Ne eivät missään nimessä kuulu minulle.

Eikö asiakas voisi maksaa KYSin laskua siellä käydessään, kun asiointi postitse on näin vaikeaa? Ehdotan tätä uudeksi käytännöksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

KuPS keskuskentällä 2019

Kuopio ja talousalue ovat kimppa

Postin tes-esitys lisää vuosityöaikaa kokonaisella kuukaudella

Kun nimi pahensi miehen

Isyys on aikuisena olemisen mallintamista

Heikoimmat tarvitsevat apua

Halunan kylätupa ja muita tarpeellisia hankkeita

Suomea ei vaivaa työvoimapula

Eivätkö kaikki tarvitse ravintoa ja päiväaikaista suojaa?

Viinakortti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.