Kaikki tehty tuntuu turhalta

Mitä väliä! Näinhän nuoretkin sanovat, ja minä eläkeläinen myös, ongelmajäte, kuten yksi lääkäri ohikulkiessaan tokaisi asiakkaistaan.

Olen kuullut monen sanovan, että raadoin pitkän päivän ja maksoin taloni, nyt se ei ole minkään arvoinen, mutta kiinteistövero ja sähkönsiirtomaksu kelpaavat. Ostimme kunnon huonekaluja, astioita ja muuta – ei minkään arvoisia, kukaan ei halua. Ennen ne siirtyivät haluttuina seuraavalle sukupolvelle, nyt vain jätelavalle, ei minkään arvoisia.

Eipä silti, ei niitä sukupolviketjujakaan ole, kun ei niitä lastenlapsia synny. Mitäpä tuosta työhistoriastakaan, vaikka vanhempamme raatoivat pienillä tiloilla, että lapset saavat paremman elämän. Oliko se sen arvoista, kun nyt katselemme hylättyjä taloja ja tyhjentyneitä kyliä, ei minkään arvoisia?

Rahaakin olisi vähän säästössä, mutta kohta siitäkin pitää maksaa, että pankki pitää sitä holvissaan, ei siis minkään arvoista paitsi jos sukanvarressa, niin rosvoille kelpaa.

Ei mutta nythän minä keksin, mummo alkaa tubettamaan, mummo aamulla, illalla, edestä ja takaa, mummo seisoo ja makaa, niin jopa arvo nousee! Niin mitenkäs se netti toimii, tuumi joku syrjemmältä seudulta. Jatketaan tubettamista sitten kun ja jos päästään sinne loppusäilytyspaikkaan jos kyetään, vaikka moni meistä toivoo ennen sitä armopilleriä.

Ei tarvitse ihmetellä, miksi mielenterveysongelmat lisääntyvät ikääntyneilläkin. Siitäkin keskusteltiin, miten upeita sairaaloita hotellitasoisine yhden hengen huoneineen rakennetaan. Siis arvokkaita pytinkejä, mutta mitenkähän tämmöiset ei minkään arvoiset pääsevät sinne arvokkaaseen hoitoon? Tätä keskustelua meillä riittäisi... onkohan tämä minkään arvoista?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Keskusta tekee työtä itäradan puolesta

Yhteistyötä tarvitaan

Koemmeko vielä oikean olympiahengen paluun?

Vanhemmuuden tukeminen merkittävä osa mielenterveyttä

Kaukolämpö hiilineutraaliksi

Kannattaisi ajatella loppuun asti

Suomi kokonaisuudessaan eläväksi

Elinehtona koko Suomen kehitystä tukevat infraratkaisut

Nopeampi työllistämis-vaikutus Vaken rahoille

Valheilla voittoon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.