Katse tulevaan

Lihakunnan edustajiston ylimääräinen kokous 22.2. käsitteli Atrian päätöstä Kuopion nautateurastamon lakkauttamisesta ja tiedonkulun ongelmia tässä yhteydessä. Kokousta oli vaatinut 21 jäsentä enimmäkseen Savon alueelta.

Esille tuotiin uutta tietoa nautateurastamoa koskevan päätöksen taustaksi. Paikalla olivat mm. Atrian toimitusjohtaja Matti Tikkakoski ja Atrian hallituksen puheenjohtaja Martti Selin. Kokouksen keskustelu oli värikästä ja paikoin räväkkääkin, mutta kokouksen lopputulema oli kuitenkin myönteinen.

Epäluottamuksen alaisena ollut Lihakunnan johto antoi toiminnastaan perusteellisen selvityksen. Se olivat mielestämme riittävä.

Asioita olisi pitänyt avata jo aiemmin epätietoisuuden välttämiseksi. Tämän vuoksi kokouksessa painotettiin tiedottamisen ja avoimuuden lisäämistä tulevaisuudessa sekä Lihakunnassa että Atriassa.

Päätöstä Savon alueen ainoan teurastamon lakkauttamisesta on itäsuomalaisten jäsenten vaikea hyväksyä. Asiassa on nyt kuitenkin päästävä eteenpäin

On katsottava tulevaisuuteen. Ratkaisulla kuitenkin pyritään nostamaan tuottajahintaa ja kamppailemaan ulkomaista tuontia vastaan.

Toivomme, ettei lihakuntalaisia jäseniä eroa teurastamopäätöksen takia. Atria on ainoa suomalainen lihatalo, joka on sitoutunut käyttämään tuotemerkillään kotimaista raaka-ainetta.

Lisäksi Atria on ainoa lihatalo, joka mahdollistaa lihantuotannon asuinpaikasta riippumatta. Lihakunta elää Atrian kautta ja omistajaohjaus näkyy vahvasti A-tuottajissa ja A-rehussa.

Erityisesti näihin meidän jäsenten jokapäiväiseen arkeen vaikuttaviin yhtiöihin on tärkeää vaikuttaa Lihakunnan kautta.

Lähtijöitä emme voi estää vaihtamasta firmaa. Tämä sekasorto ei kuitenkaan ole eduksi kenellekään meistä tuottajista.

Eroajille ei ole etua siitä, jos he ovat liian helppo saalis kilpailijalle. Lähdön olisi hyvä tapahtua aidosta kilpailuasetelmasta, josta voi olla positiivisena vaikutuksena tilityshinnan vahvistuminen.

Kilpailevien lihatalojen on myös helppo kuoria kermat päältä, eli valita sopivimmat tilat ja jättää epäedullisimmat huomiotta.

Jokainen jäsen tekee tietenkin omat johtopäätöksensä ja ratkaisunsa, mutta niiden tietojen valossa mitä me kokouksesta saimme, meillä ei ole mitään syytä kehottaa ketään eroamaan.

Tiedottaminen on asia, johon jatkossa täytyy tulla muutos kautta linjan. Tiedon pitää liikkua johdosta alaspäin aina jäsenille asti, ja myös toisin päin.

Toivottavasti tämä jupakka on vahvistanut Lihakuntaa. Keskustelu on ollut paikoin kiivasta. Yhteistyön määrää olisi hyvä lisätä koko Lihakunnan ja miksei myös Itikan alueella.

Alueiden pitäisi kuunnella ja myös kunnioittaa toisten alueiden edustajien näkemyksiä ja huolia. Yhteistyötä pitäisi lisätä myös muiden lihatalojen ja osuuskuntien välillä.

Meillä kaikilla suomalaisilla tuottajilla on kuitenkin huoli kotimaisesta tuotannosta ja sen kannattavuudesta.

Lihakunnan Savon alueen edustajiston puolesta: Juha Nieminen Luottamusneuvoston puheenjohtaja Kiuruvesi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Valinnaisuutta ei saa rajata

Vielä enemmän tornitaloja Kuopioon?

Asunnottomuus ei kuulu Kuopioon

Perustaso täyttyy Kuopiossa, mutta aina voidaan parantaa

Kuulokuntoutuksessa alueellista epätasa-arvoa?

Fysioterapeuttien virkoja hoitokoteihin

Lähipiirin hätää ei tunnisteta

Sydämen sivistystä päätöksentekoon

Revanssin paikka Puijon portaat

Maidontuotanto Suomessa alle pulavuosien

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.