Kauraruokatrendiin liittyy ristiriita

Vielä hieman yli 100 vuotta sitten kaura oli pelkästään hevosten ruoka: sitä ei pidetty ihmiselle sopivana ravintona. Vähitellen siitä alettiin valmistaa puuroa tai niin sanottuja pitsikeksejä ihmisten ravinnoksi.

Edelleen kaupasta kuin kaupasta saa kaurahiutaleita kierrätettävässä paperipussissa tai kartonkipaketissa alle euron kilohintaan. Miksi kukaan siis maksaisi yli kahta euroa pienestä pakkauksesta jatkojalostettua kauratuotetta, oli se sitten jogurttia tai pihvejä, etenkin kun tuote on pakattu muoviin, joka niin monelle niin sanotusti ekologisesti ajattelevalle ihmiselle on kaikkein suurin kirosana?

Tällaisten tuotteiden valmistusta Suomessa kuitenkin tuetaan näkyvästi ja kuuluvaan ääneen.

Kauran syöntiä ei siis todellakaan kannateta siksi, että ”maailma pelastuisi” vaan ainoastaan siksi, että periaatteessa ilmaisesta raaka-aineesta voi pyytää kuluttajilta kohtuuttomia summia. Kukaan ei uskalla sanoa totuutta trendiin liittyvistä ekologisista ristiriidoista, koska ketään ei todellisuudessa totuus kiinnosta ja kyseenalaistaja leimattaisiin suoraan ”vanhanaikaiseksi ja tylsäksi ihmiseksi, joka varmasti on eläimiä vihaava lihansyöjä”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Nyt on nopeiden toimenpiteiden aika vanhustenhuollossa

Kehitysapu kannatti Suomessa, mutta miten on muualla?

Merkillisen vähäiset tulokset isolla satsauksella

Kuopion rautatieasema on häpeäpilkku

Arkisin keinoin vieraan pelkoa vastaan

Ihminen on yhteistyön heikoin lenkki

Mummoista ja mummottelusta

Linnut ovat opportunisteja, sitkeitä siivellä eläjiä

Pyttyä vai ihan elinkautinen?

Aallonmuodostus ikuinen ongelma

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.