Kenelle kelpaisi biovoimala?

Kommentoimme pari viikkoa sitten uutista, jonka mukaan Savon Voima osti Fortumilta Joen-
suun kaukolämpöverkon voimalaitoksineen (SS 24.3.).Ylen tiedon mukaan kauppaan sisältyi myös pyrolyysiin perustuva biojalostamo.

Kuitenkin kuulimme Savon voiman hallinnon edustajalta, että bioöljyn tuotantoon tarkoitettu laitos jää edelleen Fortumin omistukseen seisomaan vailla käyttöä kannattamattomana.

Miksi Fortum oli niin häveliäs, ettei uutisoinut kaupan yhteydessä joutuneensa jättämään biojalostamoa itselleen rasitteeksi? Vuodesta 2013 lähtien jalostamo oli käynyt vaajaateholla ja kamppallut laatuongelmien kanssa. Lopulta sen tuotteen käytöstä oli luovuttu jo Fortumin omissa voimaloissakin.

Kesällä 2020 aiotaan aloittaa Lieksan Kevätniemeen vastaavanlaisen laitoksen rakentaminen valtion ja kunnan antamilla verovaroilla.

Näin, vaikka pyrolyysilaitoksen täydellinen epäonnistuminen osoittaa entistä selvemmin, että uuden samaan tekniikkaan perustuvan biojalostamon rakentaminen on täysin järjetöntä varainkäyttöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kesä voi olla parasta aikaa ikäihmisellekin

Isä ei ole vierailija

Eläkevarat erikseen

Elämämme sietämätön ihanuus

Ei yhteisvastuuta EU-budjetin kautta koronan varjolla

Epäoikeudenmukainen farssi

Korona kirkasti merkityksen

Lopullinen digiloikka uuteen normaaliin

Älkää pysykö kotona

Presidentti Tarja Halonen: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.