Kertamaksu riittää

Vuokratalomme isännöinti vaihtui syksyllä 2013. Sen jälkeen alkoi vuokrankorotuksia tulla reilumman päälle. Myös kiinteistöfirman vuokra-asunnoissa aiemmin maksutta suorittamat korjaus- ja muut työt tulivat yllättäen maksullisiksi.

Kun asuntoihin kiinteinä kuuluvat kalusteet, esimerkiksi saunan kiuas, rikkoutui, piti kiuas kivineen sekä sen asennus maksaa asukkaan itse. Loisteputkivalaisimien rikkoutuessa ei riittänyt, että osti itse uuden putken, vaan vaihdosta ja rikkoontuneen lampun kannan korjauksesta annettiin vuokranmaksajalle lasku käteen.

Mihin sitten menivät vuokralaisten maksamat korkeat kuukausivuokrat? Niitä ei käytetty ainakaan asuntojen vikojen korjauksiin.

Joulukuussa saatiin sitten yllätys: tammikuun 2015 vuokraa ei tarvitse maksaa ollenkaan. Ilmoitettiin myös ettei vuokrankorotusta maaliskuun 2015 alussa tule.

Hämmästys oli niin suurta, että piti ryhtyä ottamaan selvää, mistä tämä yllättävä hyväntahtoisuus johtui. Selvisi, että isännöintifirma oli perinyt asukkailta liian korkeita vuokria.

Asiaa seuraavat tahot olivat turhien kehotusten jälkeen antaneet kyseiselle firmalle käskyn, että liikaperintä pitää nyt jollain tavoin korvata vuokralaisille.

Kiinteistöfirman suorittamista töistä ei saa enää periä vuokran lisäksi maksua toista kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Potilas usein turvaton

Sotilaat testaavat, me maksamme

Luonnollinen bioydinvoima on jo arkipäivää

Työllisyysaste ei nouse sormia napsauttamalla

Kadotetut lapset takaisin

Irti ilmastopessimismistä

Uskontoa vai ekumeniaa?

Työntekijät tarvitsevat ammattiliittoa

Katsomusopetusta ei pidä kaventaa

Lapset ja aikuiset, rajoittakaa ruutuaikaa!

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.