Keskusta tarvitsee lisää ehdokkaita

Ylä-Savon Keskustanaiset ottaa ilolla vastaan keskustan uudistuneen ilmeen uusine logoineen. Päivitetty logo on sopiva sekoitus perinteistä keskustaa ja nykyaikaa.

Toivottavasti syyskuun alkuun siirtyneeseen syksyn puoluekokoukseen löytyy useampi puheenjohtajaehdokas, koska kahtiajakoon ei ole nykytilanteessa varaa. Katri Kulmunin ratkaisu luopua ministerin salkusta oli kunniakas. Ylä-Savon Keskustanaiset muistuttaa, ettei ole vara hukata Katri Kulmunia. Hän on nuori lahjakkuus, jolla on vuosia aikaa.

Matti Vanhanen on nappivalinta valtionvarainministeriksi. Hänellä on kokemusta, näkemystä ja rauhallisuutta.

Ylä-Savon Keskustanaiset on huolissaan kuntien taloudellisesta tilanteesta. Monen kunnan kannalta sote-ratkaisu on vielä aivan liian kaukana. Ikärakenne ja huoltosuhde koettelevat kuntia kovalla kädellä Ylä-Savonkin alueella.

Kasvavat sote-menot ovat valtakunnallinen ongelma, johon kuntatasolla on vaikea löytää ratkaisua. Kaikki syyttelevät seuraavaa: kunta kuntayhtymää ja kuntayhtymä sairaanhoitopiiriä. Tilanne on kestämätön. Moni kunta joutuu sopeuttamaan palveluverkkoja sote-ratkaisua odotellessa.

Ylä-Savon Keskustanaiset on pahoillaan asenteista, joita Suomen ministerit ovat kevään aikana joutuneet kohtaamaan. Ministereitä on kutsuttu muun muassa ”huulipunahallitukseksi”. MTV:n ulkomaan toimittajan kommentti ”harjoittelijoista” oli yksi jäävuoren huippu.

Ylä-Savon Keskustanaiset kehottaa suosimaan paikallisia yrittäjiä ja lähimatkailua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Tarpeetonta tavaraa on liikaa

1500-luvun hallintomalli ei toimi nykyajan ympäristössä

Revisionismia ja kunnioitusta historian tulkintoihin

Maskit käyttöön ja heti!

Riippuvuuden tunnistamisen ja hoitamisen tuskasta

Tuokaa lapset edelleen kasteelle

Suomi on kolonialismin kohteena

Kolilta voisi hakea oppia

Mikkelissä vahvistuisi Itä-Suomen kirjasto-osaaminen

Tuulimyllyistä ongelmajätettä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.