Keskustapuolueen itsensä hävittämistemppu

Eduskuntavaalit ovat olleet ja on aika lunastaa lupauksia ja tehdä politiikkaa, joka vakuuttaa niin vanhat kuin tulevat äänestäjät. Keskustapuolue koki rökäletappion, mutta katsoi voivansa parhaiten ajaa äänestäjien etua hallituksessa. Jos keskustapuolueella entinen linja jatkuu, kannatus vähenee edelleen. Hallituksessa on vaikea tehdä näyttäviä avauksia.

Kunnallispolitiikka on myös osa siitä politiikasta, jonka perusteella äänestäjät arvioivat, kuinka taas seuraavissa vaaleissa äänestävät. Silloin mitataan, jatkuuko keskustapuolueen itsensä hävittäminen edelleen. Entisenä äänestäjänä toivon, että suunta muuttuu.

Kuopiossa on keskustapuolueella vahva edustus. Kuopion talou-desta voi päätellä, kuinka hyvin
asioita on hoidettu. Talouden osalta asiat eivät ole kunnossa. Yt-neuvottelut painavat päälle ja henkilöstön palkkakustannuksista pitäisi säästää. Kaupungin metsänhoitaja on kuitenkin ilmoittanut, että moottorikelkkailureittien rakentamiseen metsän hävittämiseksi riittää rahaa aina.

Tämä on päinvastainen kaupunginvaltuuston 22.10.2018 päättämiin ja asettamiin tavoitteisiin, että metsien tulee säilyä ja kehittyä myös hiilinieluna eikä ilmastonmuutos saa uhata ”hyvän elämän pääkaupunkia” – ellei kaupunki ole päätöksellään tarkoittanut hyvällä elämällä mistään piittaamatonta kerskakulutuksen mukaista ”hyvää elämää”, jonka ilmastomuutos meinaa pilata.

Tutkimuksen mukaan keskustapuolueen uskollisin kannattajakunta liittyy maa- ja metsäta-louteen. Onko edes niiden edusta pidetty huolta? Kaupungin metsänhoitaja tuputtaa moottorikelkkailureittejä pakkorakentamisena yksityisomisteisiin metsiin ja pihapiireihin ihmisten riesaksi.

Moottorikelkkareittien rakentaminen koskee Kuopion ja sen lähikuntien alueella yli tuhatta äänestäjää suoraan ja välillisesti tuhansia lisää. Ainakin tämän asian suhteen Kuopion keskustapuolue on unohtanut kannattajansa. Maanomistajat eivät kaipaa reittejä mailleen.

Mutta kuinka onkaan, perussuomalaisten Viljo Herranen puolustaa maanomistajien oikeuksia oikeasti.

Lautakuntien toiminnan perusteella vaikuttaakin, että niin kokoomus kuin keskustapuolue kuuluvat äärivasemmistoon, joka ei kunnioita omaisuuden omistusta eikä siihen liittyvää omaisuuden käyttöoikeutta. Onko perussuomalaisissa maaseudun turva?

Moottorikelkkailureittipäätös hämmensi myös toisella tavalla. Vihreät äänestivät metsien
kaatamisen ja moottorikelkkailun edistämisen puolesta, toisin sanoen ilmaston tuhoamisen puolesta. Välttämätöntä autoilua ollaan rajoittamassa, mutta hupiliikennettä ja sen aiheuttamaa tuhatkertaista saastuttamista edistetään oikein verovaroin. Olemmeko me äänestäjät todella niin arvottomia, että heti vaalien jälkeen voi puheet pettää ja tehdä aivan päinvastaisia päätöksiä?

Kun todellise t päätökset ovat tuollaisia suhteessa vaalipuheisiin, ei voi kuin toivoa, että äänestäjät olisivat tarkkoja seuraavissa vaaleissa. Perussuomaisille voi odottaa edelleen myötätuulta ja kiittää linjakkaasta toiminnasta. Keskustapuolue taitaa onnistua itsensä hävittämisessä. Vihreistä ei oikein tiedä mitä ajatella. Toivotaan, että vihreät lopettavat virkamiesten nuoleskelun ja tekevät sellaista politiikkaa mitä lupaavat.

Kokoomus on virkamiesten puolue, joka ei ole peruskansalaisten puolella, joten kiitokset vielä kerran Herraselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kaikkea turvetta ei kannata hylätä

Netin on oltava aina apuna

Menneisyyden kanssa tilillä

Vesakkomyrkytyksen vastustus toi mharvinaisen voiton

Itä-Suomen asema on tasapuolinen

Huumorin kukkien poimintaa

Miksi ovet ovet kiinni turisteilta?

Suomi on lähdössä vaaralliselle tielle muiden velkojen maksajaksi

Kuuma linja

”Sota oli koronaa pahempi”

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.