Kilpailuja ei saa häiritä edes piloillaan

Kuopiossa järjestettiin uuden ja voimakkaasti kasvavan urheilulajin, swimrunin kilpailut 13.7. Kolmisoppi-Neulamäki-Neulaniemi-Laivonsaari-Savisaari-alueella

Lajissa uidaan ja juostaan vuorotellen, useita uinti- ja juoksuosuuksia. Kilpailijoita oli ympäri Suomea ja muutama ulkomaalainenkin.

Juoksureitit merkattiin punavalkoisilla nauhoilla noin 30 – 100 metrin välein, jotta kilpailijat pysyvät oikeilla poluilla Neulamäen tiheässä polkuverkostossa.

Reittimerkkausta tehtiin noin 10 henkilön voimin, ja minäkin olin laittamassa merkkejä vielä edellisenä yönä.

Kaikki merkit kerättiin pois kilpailun jälkeen, joten luontoon ei jäänyt mitään sinne kuulumatonta.

Emme käyttäneet risteyksissä nuolia, koska aikaisempien kokemustemme perusteella nuolille tehdään helposti ilkivaltaa kääntämällä niitä osoittamaan kilpailijat väärille poluille.

Alueen asukkaat, mökkiläiset ja poluilla liikkuvat ulkoilijat suhtautuvat tällaisiin tapahtumiin varsin myönteisesti, ja tuohan se pienissä määrin myös näkyvyyttä ja rahaa Kuopioon.

Jälleen kerran kuitenkin joku, todennäköisesti vähintään kaksi henkilöä päätti sabotoida kilpailua irrottamalla muutaman nauhan ja laittamalla ne näkyviin väärälle polulle.

Neulamäelle johtava kisareitti ohjattiin takaisin Neulalahden rantatielle.

Sinne harhareitille menivät pitkän radan toisena ja kolmantena kisassa olleet parit.

Tällaisen kilpailun järjestäminen vaatii valtavasti työtä muun muassa lupa-asioiden ja turvallisuusjärjestelyjen osalta.

Myös kilpailijat laittavat oman panoksensa matkustaakseen viikonlopuksi kisapaikkakunnalle ja treenatakseen koko vuoden niihin muutamaan kilpailuun, jotka kesän kilpailukaudelle valitsevat ohjelmaansa.

Toivon, että nämä reittimerkintöjä sabotoineet henkilöt edes ymmärtäisivät, kuinka paljon tämän pieni ”käytännön pila” aiheutti harmia kilpailijoille ja kilpailun järjestäjille.

Jos näitä kilpailuja halutaan pitää jatkossakin Kuopiossa, niin antaa olla viimeinen kerta, kun nauhoja siirrellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kaikkea turvetta ei kannata hylätä

Netin on oltava aina apuna

Menneisyyden kanssa tilillä

Vesakkomyrkytyksen vastustus toi mharvinaisen voiton

Itä-Suomen asema on tasapuolinen

Huumorin kukkien poimintaa

Miksi ovet ovet kiinni turisteilta?

Suomi on lähdössä vaaralliselle tielle muiden velkojen maksajaksi

Kuuma linja

”Sota oli koronaa pahempi”

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.