Kohtuudella ja kotimaista

Kohtuudessa pysyminen on hyvä ohje kutakuinkin kaikilla elämän osa-alueilla. Ahneudesta seuraa harvoin mitään hyvää sen enempää itselle kuin kanssaihmisille.

Siinä vaiheessa, kun poliitikot haluavat päättää, mitä kansalainen saa syödä ja mitä ei, lähestytään jotain muuta valtiomuotoa kuin Suomessakin voimassa oleva länsimainen demokratia.

Onneksi Suomessa vastuullista syömistä on helppo harjoittaa. Olipa ruokavaliosi sitten millainen tahansa. Tässä joitain yksinkertaisia vinkkejä.

Osta ja syö suomalaista, koska silloin tiedät, mitä syöt, etkä syö muiden pöydästä etkä juo toisten kaivosta. Tässä kohtaa hyvä omatunto on ostettavissa.

Suosi suomalaisia merkkituotteita kaupan tuotemerkkien sijaan, jos vain mahdollista. Silloin tuottajalla on parempi mahdollisuus saada kunnollinen korvaus tekemästään työstä ja sitä kautta varaa ilmastotekoihin. Ruoan tuottaminen ei tapahdu ilman kustannuksia ja vastuullinen tuottaminen on kalliimpaa kuin vastuuton.

Osta mahdollisuuksien mukaan suoraan tuottajalta ja joka tapauksessa mahdollisimman lähellä tuotettuja tuotteita. Tällä varmistat, että rahasi eivät valu välikäsien taskuun ja olet suorassa kontaktissa ruokasi tekijään.

Älä heitä ruokaa hukkaan. Osta vain tarpeeseen ja ota lautaselle vain sen verran kuin jaksat syödä. Säästät sekä luontoa että rahojasi.

Kysy aina ruokasi alkuperän perään niin kaupassa, ravintolassa, koulussa, työpaikkaruokalassa, kaverin kotona, mummolassa, tyttö/poikaystävän kotona, lentokoneessa, junassa, Linnanmäellä, ABC:llä eli joka paikassa. Silloin voit tehdä vastuullisia valintoja edellä lueteltujen vinkkien mukaisesti.

Ja lopuksi, nauti ruoasta, syöminen ei ole syntiä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Huomio ennaltaehkäisyyn

Omin voimin jäähalliin?

Myötätuntoa vanhemmuuteen

Valinnaisuutta ei saa rajata

Vielä enemmän tornitaloja Kuopioon?

Asunnottomuus ei kuulu Kuopioon

Perustaso täyttyy Kuopiossa, mutta aina voidaan parantaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.