Konttilaan taideresidenssi

Puijo on aivan liian arvokas alue golfkentäksi, joita on muutenkin jo lähiseuduilla riittävästi. Tarvitaan aivan uudenlaisia pitkäntähtäimen ideoita lisäämään kaupungin kiinnostavuutta.

Tällä palstalla esitetty idea perinnekylästä sopii paikkaan oikein hyvin. Perinnekylään sopisi hyvin myös kansainvälinen taiteilijaresidenssi, joka Pohjois-Savosta kokonaan puuttuu.

Residenssitoiminta toisi mukanaan Savoon kaivattua kulttuurin kansainvälistä vuorovaikutusta, mikä taas avaisi uusia ovia maailmalle. Hyvä esimerkki on pieni Iin kunta, jossa tällainen on toiminut muutamia vuosia ja poikinut paljon erilaista yhteistoimintaa ja kontakteja ympäri maailmaa.

Puijolle tarvitaan elämyksellisiä palveluita kaupunkilaisille ja matkailijoille.

Yksi pitkän tähtäimen idea voisi olla taidepolkujen tekeminen luontoon. Taideteoksia voitaisiin kerätä pikkuhiljaa esimerkiksi niin, että residenssitaiteilijat jättäisivät teoksen palkkioksi oleskelustaan, mutta myös järjestämällä erilaisia työpajoja ja symposiumeja.

Taideteokset houkuttelisivat kuntalaisia ja matkailijoita liikkumaan entistä enemmän.

Olen itse tutustunut Unkarissa vastaavanlaisella idealla toteutettuun vuoreen. Nykyään kyseinen Pecin lähellä sijaitseva Veistosvuori on suuri turistikohde.

Puijolle tarvitaan myös muita laadukkaita palveluita. Yksi sellainen olisi kohtuuhintainen laadukas perinneruokaa tarjoava ravintola. Ravintola, joka erottautuisi selkeästi muista eineksiä tarjoilevista paikoista.

Ulkoilijoita voisi palvella piirakka ja mehukioski. Nykyihmistä kiinnostavat laadukkaat palvelut ja paikat, jotka erottautuvat massasta.

Näyttää siltä, että kaupungissa moni paikka on jäänyt tunkkaiselle 70-luvulle. Jotta kaupungin houkuttelevaisuus paranisi, olisi moni paikka päivitettävä.

Tarvitaan maalia, sisustus- ja ympäristösuunnittelijoita sekä taiteilijoita ideoimaan paikat ja palvelut 2000-luvulle.

Kirsti Carlenius

Kuvataiteilija

Kuntavaaliehdokas (vihr.)

Kuopio

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Suomesta Pohjoismaiden houkuttelevin matkailumaa

On aika kiittää KYSin ja Harjulan loistavaa hoitoa

Isoäiti kulutti kestävästi

Terveisiä Antti Rinteelle

Yliopisto-opetusta muokattava

Varhaiskasvatuksessa tarvitaan lastenhoitajia

Brysselin viikkokatsaus

Kuihtuva maataloutemme odottaa vaihtoehtoja

Veroistako löytyy pelastus?

Akateemisesti koulutettujen riisto jatkuu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.