Konttilaan taideresidenssi

Puijo on aivan liian arvokas alue golfkentäksi, joita on muutenkin jo lähiseuduilla riittävästi. Tarvitaan aivan uudenlaisia pitkäntähtäimen ideoita lisäämään kaupungin kiinnostavuutta.

Tällä palstalla esitetty idea perinnekylästä sopii paikkaan oikein hyvin. Perinnekylään sopisi hyvin myös kansainvälinen taiteilijaresidenssi, joka Pohjois-Savosta kokonaan puuttuu.

Residenssitoiminta toisi mukanaan Savoon kaivattua kulttuurin kansainvälistä vuorovaikutusta, mikä taas avaisi uusia ovia maailmalle. Hyvä esimerkki on pieni Iin kunta, jossa tällainen on toiminut muutamia vuosia ja poikinut paljon erilaista yhteistoimintaa ja kontakteja ympäri maailmaa.

Puijolle tarvitaan elämyksellisiä palveluita kaupunkilaisille ja matkailijoille.

Yksi pitkän tähtäimen idea voisi olla taidepolkujen tekeminen luontoon. Taideteoksia voitaisiin kerätä pikkuhiljaa esimerkiksi niin, että residenssitaiteilijat jättäisivät teoksen palkkioksi oleskelustaan, mutta myös järjestämällä erilaisia työpajoja ja symposiumeja.

Taideteokset houkuttelisivat kuntalaisia ja matkailijoita liikkumaan entistä enemmän.

Olen itse tutustunut Unkarissa vastaavanlaisella idealla toteutettuun vuoreen. Nykyään kyseinen Pecin lähellä sijaitseva Veistosvuori on suuri turistikohde.

Puijolle tarvitaan myös muita laadukkaita palveluita. Yksi sellainen olisi kohtuuhintainen laadukas perinneruokaa tarjoava ravintola. Ravintola, joka erottautuisi selkeästi muista eineksiä tarjoilevista paikoista.

Ulkoilijoita voisi palvella piirakka ja mehukioski. Nykyihmistä kiinnostavat laadukkaat palvelut ja paikat, jotka erottautuvat massasta.

Näyttää siltä, että kaupungissa moni paikka on jäänyt tunkkaiselle 70-luvulle. Jotta kaupungin houkuttelevaisuus paranisi, olisi moni paikka päivitettävä.

Tarvitaan maalia, sisustus- ja ympäristösuunnittelijoita sekä taiteilijoita ideoimaan paikat ja palvelut 2000-luvulle.

Kirsti Carlenius

Kuvataiteilija

Kuntavaaliehdokas (vihr.)

Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Lähiomainen sairauden kuplassa

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.