Koululaiset vaarassa

Home on meille suuri vitsaus. Siitä kärsii noin 800000 ihmistä kouluissa, vanhainkodeissa, palveluasunnoissa ja muissa toimitiloissa.

Home aiheuttaa monenlaisia terveydelle haitallisia oireita, jotka altistuksen jatkuessa voivat johtaa pahimmillaan erilaisiin astmaoireisiin.

Kunnat on velvoitettu huolehtimaan mm. turvallisista koulunkäyntiolosuhteista. Monet kunnat painivat suurten talousongelmien kanssa. Kuntapäättäjillä on tuska saada tilat kuntoon vähillä resursseillaan.

Monesti rakennusta korjaamalla tilanne ei parane. Sen vuoksi ei ole oikein, että valtion tukea uusien koulujen rakentamiseen myönnetään vain neljän vuoden välein.

Tilanne on kestämätön. Pahimmillaan kunta voi joutua odottamaan valtiolta tukea vuosia ja maksamaan merkittäviä summia väistötiloista.

Rakentamiskustannusten lisäksi homeongelmat lisäävät terveydenhoitokuluja kaikissa ikäluokissa.

On selvä, että kunnat eivät yksin tästä taakasta selviä. Siksi sinipunahallituksen tulee päättää lisämäärärahasta julkisissa rakennuksissa ilmenevien home-ongelmien vähentämiseksi.

Juha-Pekka Rusanen Puheenjohtaja

Pohjois-Savon Keskustanuoret

Lapinlahti

Hannu Tiusanen Varapuheenjohtaja

Etelä-Savon Keskustanuoret

Kangasniemi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

YhteydetMoottoritien pullonkaulat poistettavaLiikenneturvallisuuden lisäämiseksi Kolmisopen Citymarketin rampilta eteläänpäin olisi rakennettava oma liikenneväylä Petoselle meneville, jolloin sinne menevien autojen ei tarvitsisi tulla moottoritielle lainka

Taivaan merkit

Pelastaako kasvisruokavalio maailman ilmaston?

Kuoleman kahvilassa mysteeri avautuu arkeen

Miksi terveystietoja pitää salata?

Mitä ihmettä on tapahtunut?

Vanhaa Kuopiota muistelemassaja uutta kiertelemässä

Johdot vievät moneen suuntaan

Keskusta uuden alun kynnyksellä

Kieltäminen perustuutahalliseen tietämättömyyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.