Kuntatyönantaja ei voi paeta vastuuta

Savon Sanomien pääkirjoituksessa 5.9. kirjoitettiin Kuntatyönantajat KT:n tekemistä laskelmista koskien sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön palkkauksen parantamista, jolla edistettäisiin palkkatasa-arvon toteutumista ja henkilöstön saatavuutta.

Kuntatyönantajat on kritisoinut hoitoalan palkkojen kehittämisen maksavan jopa 800 miljoonaa euroa vuodessa.

Terveydenhoitajaliiton mielestä Kuntatyönantajat KT ei voi paeta vastuutaan kunta-alan vaativia asiantuntijatehtäviä teke­vien, muun muassa terveydenhoitajien ja audionomien palk­kauksen kehittämisestä. Hoitoalan palkkauksen kehittämistyössä on lähdettävä liikkeelle korkeaa koulutusta vaativista asiantuntijaryhmistä.

Yksityisellä sektorilla miesvaltaisten alojen asiantuntijatyöstä ollaan valmiita maksamaan, ja asiantuntijatyössä palkkaero on tutkitusti suurta miesvaltaisten alojen ja naisvaltaisten alojen välillä.

Jotta näiden asiantuntijatehtävissä toimivien palkkaus on mahdollista saada tehtävien vaativuutta vastaavalle tasolle, kevään 2020 virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa palkkausta on lähdettävä määrätietoisesti kehittämään useamman vuoden kunta-alan palkkaohjelman avulla.

Kohdentamalla korotukset erityisesti korkeaa koulutusta vaativiin terveydenhuollon asiantuntijatehtäviin ei palkkakustannusten lisäys ole kohtuuton kunta-alan työnantajille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Lähiomainen sairauden kuplassa

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.