Kuntatyönantaja ei voi paeta vastuuta

Savon Sanomien pääkirjoituksessa 5.9. kirjoitettiin Kuntatyönantajat KT:n tekemistä laskelmista koskien sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön palkkauksen parantamista, jolla edistettäisiin palkkatasa-arvon toteutumista ja henkilöstön saatavuutta.

Kuntatyönantajat on kritisoinut hoitoalan palkkojen kehittämisen maksavan jopa 800 miljoonaa euroa vuodessa.

Terveydenhoitajaliiton mielestä Kuntatyönantajat KT ei voi paeta vastuutaan kunta-alan vaativia asiantuntijatehtäviä teke­vien, muun muassa terveydenhoitajien ja audionomien palk­kauksen kehittämisestä. Hoitoalan palkkauksen kehittämistyössä on lähdettävä liikkeelle korkeaa koulutusta vaativista asiantuntijaryhmistä.

Yksityisellä sektorilla miesvaltaisten alojen asiantuntijatyöstä ollaan valmiita maksamaan, ja asiantuntijatyössä palkkaero on tutkitusti suurta miesvaltaisten alojen ja naisvaltaisten alojen välillä.

Jotta näiden asiantuntijatehtävissä toimivien palkkaus on mahdollista saada tehtävien vaativuutta vastaavalle tasolle, kevään 2020 virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa palkkausta on lähdettävä määrätietoisesti kehittämään useamman vuoden kunta-alan palkkaohjelman avulla.

Kohdentamalla korotukset erityisesti korkeaa koulutusta vaativiin terveydenhuollon asiantuntijatehtäviin ei palkkakustannusten lisäys ole kohtuuton kunta-alan työnantajille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Tutkija Leena Ilmola-Sheppard listaa kolme pärjäämisen sääntöä Suomen viranomaisille ja yrityksille – "Valitusvirren veisuu luo harvoin menestystä"

Miten kangas- maski pestään?

Hallinto ja johtaminen ovat hajaannuksessa

Dieselin valtavaa potentiaalia ei saa kokonaan unohtaa

Valitusvirren veisuuluo harvoin menestystä

Puolue menestyy joukkueena

Harkintaa aseiden hankintaan

Urheiluseuratkin olisi huomioitava

Peltosellun tutkimustarve kasvaa

Uusiutuva diesel on hyvä, mutta sähkö vielä parempi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.