Kuopion joukkoliikenne kuntoon

Kuopion kaupungin tulee arvioida uudestaan joukkoliikenteen toimivuus. Viimeisimmissä tutkimuksissa on todettu, että Kuopion joukkoliikenne on toimiva nykyisessä mallissa, mutta käyttäjänä näen asian olevan toisin. Nykyiset bussivuorot ovat toimivia, kuten Puijonlaakson bussi 5:n reitti, mutta näin hyvin asiat eivät ole jokaisella reitillä.

Hintataso on liian korkea opiskelijalle ja pieni- ja keskituloiselle, koska 2,80 euroa maksava yhdensuuntainen bussilippu ilman vaihto-oikeutta on aika hintava. Kuukauden opiskelijakortin hintataso on liian korkea siihen nähden mikä sen hinta-laatu suhde on.

Opiskelijoiden 40 matkan bussikortti tulee ottaa takaisin käyttöön 30 päivän opiskelijanäyttökortin rinnalle, jotta jokaisella matkustajalla olisi mahdollisuus valita käyttötarpeen mukainen kortti.

Mielestäni Kuopion joukkoliikenteeen hintatasoa tulee laskea vähintään 5-15 prosenttia. Bussilipun tulee olla samanlainen kuin Helsingissä, jossa voit matkustaa ostamallasi lipulla tunnin verran ilman vaihtomaksua.

Joukkoliikenteen kehittämisessä ei yksistään riitä hintatason ja bussireittien kehittäminen. Työskentelen palvelualalla ja koen, että bussikuskien tulisi enemmän pohtia asiakaspalvelun merkitystä osana joukkoliikenteen kehittämistä.

Ei ole kiva matkustajana nousta bussiin aamulla, kun bussikuski on naama mutturalla toivottamatta edes huomenta.

Bussikuskin työ on asiakaspalvelua, jossa on muistettava kohteliaisuudet.

Minusta kuopiolaisten tulisi yhteistyössä kaupungin hallinnon kanssa kehittää Kuopion joukkoliikennettä eteenpäin.

Jos Kuopion Liikenne ei pysty tuottamaan edullisempaa ja laadukkaampaa palvelua, niin meidän asukkaiden on äänestettävä jaloillamme, tai kaupungin on kilpailutettava joukkoliikenteen tuottajat Kuopiossa.

Kuopion Liikenteen asema yksistään joukkoliikenteen palveluntuottajana Kuopiossa ei ole itsestäänselvyys. Joukkoliikenne on saatava kuntoon.

Henri Ruuskanen Puheenjohtaja Pohjois-Savon Demarinuoret

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Hallituspuolueiden pitäisi hävetä

Maaningan terveysasema säilytettävä

Asiakkaana monopolin armottomissa rattaissa

Uusimaa tuottaa eniten

Toiminta asukkailta, ei kaupungilta

Kiertotalouden juurille on syytä palata teoriassa ja käytännössä

Kehitys on ollut nopeaa

Onko nimesi Pyrrö?

Ystävä on päivänsä ansainnut

Kilpailutus toistuu liian tiheään ja halvin tarjoaja on vahvoilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.