Kuoppa oli totta

Oulun yliopiston pardialaisen pääluottamusmiehen Raimo Tervolan kirjoitus professoreiden palkankorotuksista ja Itä-Suomen yliopiston palkkapolitiikasta (SS 16.9.) sisälsi väärinkäsityksiä ja virheitä.

Yliopiston perustehtävänä ovat tutkimus, opetus ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus. Professorikunta on näiden tehtävien keskeinen toteuttaja.

Toisin kuin muut suuret henkilöstöryhmät, tämä keskeinen toimijaryhmä on yliopistossamme jäänyt palkkauksellisesti jälkeen suhteessa ryhmän valtakunnalliseen palkkakeskiarvoon ja vastaavien yliopistojen tilanteeseen.

Professoriliiton palkkavertailu on julkinen ja kenen tahansa luettavissa Professoriliiton verkkosivuilta ja Akatiimi -lehdestä. Kysymys ei ole siis yhden henkilöstöryhmän paremmasta kohtelusta, vaan Itä-Suomen yliopiston professoreiden palkkauksen jälkeenjääneisyyden korjaamisesta ja tasapuolisesta kohtelusta.

Päätös on osa Itä-Suomen yliopiston aktiivista palkkapolitiikkaa, jolla halutaan taata yliopiston kilpailukyky työmarkkinoilla, nyt ja tulevaisuudessa. Tämä on ilman muuta koko yliopiston ja sen kaikkien työntekijäryhmien edun mukaista. Yliopiston rahoitus riippuu perustehtävissä menestymisestä.

Linjaus ja päätöksen toteutus on täysin työehtosopimuksen määräysten mukainen, ja kyseessä on yliopiston johdon päätös.

Jouni Kekäle

Henkilöstöjohtaja

Itä-Suomen yliopisto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Taiteen tukemisesta ja tukemattomuudesta

Fysioterapeutti ei tee diagnoosia

Riitelytunnilla oli myönteistäkin viestintää

Epäonnistunut fuusio vai hieno alasajo?

Missä on lapsiystävällinen Kuopio?

Kuntatyönantaja ei voi paeta vastuuta

Maakuntien äänet eikun hupenee jatkossa

Osa suomalaista yhteiskuntaa

Muistokirjoitus – vaiko sittenkin jälleennäkemisen toivoa?

Hengiltä säästämisen tieltä kohti harkittua elvytystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.