Kuoppa oli totta

Oulun yliopiston pardialaisen pääluottamusmiehen Raimo Tervolan kirjoitus professoreiden palkankorotuksista ja Itä-Suomen yliopiston palkkapolitiikasta (SS 16.9.) sisälsi väärinkäsityksiä ja virheitä.

Yliopiston perustehtävänä ovat tutkimus, opetus ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus. Professorikunta on näiden tehtävien keskeinen toteuttaja.

Toisin kuin muut suuret henkilöstöryhmät, tämä keskeinen toimijaryhmä on yliopistossamme jäänyt palkkauksellisesti jälkeen suhteessa ryhmän valtakunnalliseen palkkakeskiarvoon ja vastaavien yliopistojen tilanteeseen.

Professoriliiton palkkavertailu on julkinen ja kenen tahansa luettavissa Professoriliiton verkkosivuilta ja Akatiimi -lehdestä. Kysymys ei ole siis yhden henkilöstöryhmän paremmasta kohtelusta, vaan Itä-Suomen yliopiston professoreiden palkkauksen jälkeenjääneisyyden korjaamisesta ja tasapuolisesta kohtelusta.

Päätös on osa Itä-Suomen yliopiston aktiivista palkkapolitiikkaa, jolla halutaan taata yliopiston kilpailukyky työmarkkinoilla, nyt ja tulevaisuudessa. Tämä on ilman muuta koko yliopiston ja sen kaikkien työntekijäryhmien edun mukaista. Yliopiston rahoitus riippuu perustehtävissä menestymisestä.

Linjaus ja päätöksen toteutus on täysin työehtosopimuksen määräysten mukainen, ja kyseessä on yliopiston johdon päätös.

Jouni Kekäle

Henkilöstöjohtaja

Itä-Suomen yliopisto

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Liikkumattomuutta vastaan kaikin mahdollisin keinoin

Opiskelijoita kuultava paremmin

Aktiivimalli on kumottava

Eroon eläkeläisköyhyydestä

Piensijoittajille viime metrien ilouutinen

Liikenteen päästöjen nopeaan alentamiseen on keinoja

Työrauhan puute uhka oppimistuloksille

Ei seikkailupuistoa vaan hotelli

Lopulliset hyvästitkö venyttelylle?

Aina ehdoton tuomio hyväksikäytöstä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.