Kutsumattomat vieraat pistäytyvät kesämökillä

Hei te rakkaat (raskaat) kesävieraat! Onkohan olemassa jossain sellainen mittari, jolla mitattaisiin, oletteko ihan oikeasti tervetulleita sotkemaan mökkiläisten tai lomalaisten viikonloppua tai kesäloman rippeitä?

Soitetaan esimerkiksi noin 70 kilometrin päästä mökiltä, että sopisiko tulla, ihan vaan pistäytymään? ”Ee ee veekkosten tarvii järjestellä mitään, kunhan vaan piipahettaan.”

No! Ukko syöksyy sutena lähikaupalle kääretortun ostolle (löytyy onneksi punaisella tarralla), mutta pitäähän nyt jotain olla tarjolla.

Sieltähän toivottu joukko jo saapuukin meluten ja riidellen. Rouva antaa mahtipontisesti halvan valkkariputelin. ”Otetaas kesän kunniaksi pienet”, ja samalla räpyttelee kummasti toista silmäänsä.

Pennut kinastelevat pihalla jonniin joutavan tavaran tiimoilta, ja ilmoittavat jo valmiiksi, mitä syödään ja mitä valloinkaan ei syödä.

Vieras isäntä vilkuttaa sekin kummasti toista silmää ja pyytää asiantuntijalausuntoa auton kummasta suhinasta.

Mennään katsomaan yksissä miehin potilasta, ja kyllähän siitä suhinaa kuului, koska oikein silmiin oli käynyt niin, että ihan punoitti.

Ja sittenpä talon ukko joutaakin saunanlämmitykseen. Auton omistaja itse tutkii rengaspaineita pyörä kerrallaan. Ilmeisesti joutunut puhaltamaan puuttuvat ilmat, kun silmät punoittavat ja pullottavat.

Sittenhän alkaakin lapsosille ohjelma, ongintaa. Ei matoja missään, käännetään kaikki kivet, jos alta sattuisi löytymään jokunen liero.

Pennut sähläävät kaikkea muuta kuin onkivat. Vaivoin saadaan koko katraalla kolme pientä särkeä, jotka opettelevat uimaan selällään.

Rehvakkaasti toteaa lasten alullepanija, että eiväthän ne ikinä opi jos niitä ei opeta. Näinhän se on.

Sittenpä sauna onkin vieraille valmis. Kahden tunnin saunomisen jälkeen puhtaan punaisena ilmoitetaan, että kyllä oli ihanat löylyt ja että sauna on vapaa. On vapaa myös palavista puista ja pesuvesistä.

No ei muuta kun uutta tulta pesään ja parin tunnin päästä isäntäväkikin pääsee toteamaan, että hyvä on sauna, oikein hyvä on.

Vieraat ovat tuoneet ”Liddelistä” oikein hiillosmakkaroita, niin että ei kun grilli tulille (klo 23:30) ja sitten syömään.

Vieraille laitetaan huushollin parhaat petipaikat ja sanotaan, että ”kyllähän myö tuolla aitassa pärjätään, vaikka onhan tuolla jo aika viliposta”.

Vieraille sanotaan: ”Ei mittään kiirettä, nukkukaa aamulla vaan ihan rauhassa”.

Ja kyllä ne nukkuvatkin melkein iltapäivän puolelle. Rouva on mökötillään ukolleen siitä venttiiliin puhaltelusta, kun joutuu itse ajamaan. Mutta ukkopa käy vielä puhaltamassa pari kertaa. Jopa taas luistaa juttu ja kaikilla on taas kivaa.

Kaikki loppuu aikanaan. Vierailutkin. Sovitaan, että jos jotain jäi, niin tullaan kotimatkalla hakemaan.

Jätämme unohtuneet roippeet veräjän vierelle. Itse olemme mahdollisesti asuntomessuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Nuoret tarvitsevat laadukasta tukea valinnoissaan

Yhteinen arvopohja?

Suuruuden ekonomiaa vai turvallista oppimisympäristöä?

Maaliskuusta riski on viisinkertaistunut

Tuhlaajapojan juhlat Euroopan unionissa

Tuottajatkin tarvitsevat tukea poikkeusaikana

Joka pilvellä on hopeareunus

Vihreä elvytys auttaa Suomea nousemaan jaloilleen

Arkkipiispa ei vastaa kaikesta kirkon toiminnassa

Uhka eteläsavolaisille yrityksille ja kiertotaloudelle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.