Kuuma linja

Koulujen sulkeminen oli alun alkaenkin turha paniikkipäätös.

Opettajat töihin

Koronan jäljet pitää gallupin mukaan hoitaa veroja korottamalla. Enää ei siis ole tarkoitus tukahduttaa virusta, vaan talous.

Strateginen valinta

Mainio kirjoitus Vesa Vauhkoselta aurinkosähkön taloudellisuudesta (SS 9.5.). Sähköyhtiöt pyrkivät kyllä lyhentämään investoinnin takaisinmaksuaikaa jatkuvilla hintojen korotuksilla. Varmaankin sähkön siirron perusmaksujen korotuksilla kompensoidaan aurinkoenergian johdosta vähenevää sähkön myyntiä.

Hatti-Watti

Kyllä maanviljelijät maksaisivat ”kunnon” palkkaa, jos teollisuus, kauppa ja kuluttajat olisivat valmiita maksamaan siitä tuotteen hinnassa.

Muu maa mustikka

Tulepa ”HooJiiPee” päiväksi kattomaan etäohjausta. Olen täysin valmis palaamaan jopa hälisevään luokkahuoneeseen.

Nyt riitti etäopetus

Vaikka kirjasto avautuisi, niin kuinka minä 70+-riskiryhmäläinen saan haluamani tai varaamani kirjat? Ei ole ketään hakijaa, eikä kirjastokorttia saa ulkopuoliselle luovuttaa. Viihdykettä ja ajankulua tarvitsisin minäkin.

Turvaväli ei riitä

”MV:lle” (SS 8.5.): koronaan kuolleista yli 90 prosenttia on ollut yli 70-vuotiaita. Ei me olla vankeina, voi ulkoilla ynnä muuta, mutta näin pysytään terveinä.

Se 70-vuotias

”Vm. -45” ei varmaan ole huomannut, että elintason ja hilavitkuttimien myötä suomalaisilla ei ole nälkä. Sen vuoksi marjankeruu ei kiinnosta.

Siinä voi tulla hiki

Minun rouvani se oli nuorena kesät mansikkapellolla ja on edelleen hyvin tehokas kerääjä mustikkametsässä. Harmi vaan, että tuo on nykyjään yl’liäkärin virassa. Pystyvimmille löytyy tässä maailmassa monenlaisia töitä.

Sen saa minkä maksaa

Haluaisin lähettää sylillisen kiitoksia Karttulan palvelukotiin Villenpihaan teille hoitajasankareille, jotka pidätte meidän rakkaistamme siellä niin hyvää huolta.

Kiitollinen

Nyt se ratkes: Puijo tulloo narroomisesta. Kaks soutajoo olj lähestymässä Kuopijoo ja toenen narras, jotta ollaan kohta perillä, niin toenen siihen, jotta elä puijjoo!

Selevä kuin pläkki

Mikä ihmeen ”ää-tauti” vaivaa monia televisiotoimittajia? ”Minä ää olen äää keskustellut ää ää”. Luulisi puhetyöläisten kiinnittävän huomiota ulosantiinsa.

Että silleen

On erikoista, että hallitus käskee yli 900 000 yli 70-vuotiaan pysymään eristyksessä, vaikka samaan aikaan talouden pyörät pitäisi saada pyörimään. Nykyeläkeläisillä on erittäin paljon ostovoimaa ja pääosa heistä on hyväkuntoisia.

Juuri 70 vuotta täyttänyt

Määräystä yli 70-vuotiaiden karanteenista ei ole. Harhan on luonut media uutistenlukijoita myöten. Vaikeapa hallitusta, joka on puhunutkin vain suosituksesta, syyttää laittomasta rajoituksesta. Ketä tai mitä suojellaan?

Aivan eri juttu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kesä voi olla parasta aikaa ikäihmisellekin

Isä ei ole vierailija

Eläkevarat erikseen

Elämämme sietämätön ihanuus

Ei yhteisvastuuta EU-budjetin kautta koronan varjolla

Epäoikeudenmukainen farssi

Lopullinen digiloikka uuteen normaaliin

Älkää pysykö kotona

Korona kirkasti merkityksen

Presidentti Tarja Halonen: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.