Lakiesitys voi johtaa elämänkatsomus-syrjintään

Sosiaali- ja terveysministeriö kaavailee kieltävänsä luomuhoidot täyttä ymmärrystä vailla olevilta ihmisiltä. Sanamuoto ei ole tarkasti tuo, mutta useammassa tiedotteessaan STM ”keskimäärin” linjaa tuollaisen ajatuksen.

Olen itse pitkän linjan ”luomuhörhö”, mutta samalla akateemisen fyysikon koulutuksen saanut iäkäs henkilö, ja olen koonnut asiaa sivuavia ajatuksiani jo puolen vuoden ajan suosituille nettisivuilleni.

Pääkohdittain tuon esille, että sekä luomuhoitajien että heidän asiakkaidensa maailmankatsomus ja ihmiskuva poikkeavat niin valtaväestöstä kuin lääkäreidenkin biologis-fyysisestä kuvasta.

Luomuihmiset omaavat suurelta osin antroposofisen ihmiskuvan ja elämänkatsomuksen, joille on kuvaavaa ihmisen kehitys kohti sekä fyysistä että henkistä täydellisyyttä. Henkinen ja fyysinen puoli liittyvät saumattomasti toisiinsa, ja aineellisen maailman lisäksi on olemassa aineeton olemassaolo. Aineellisen maailman asioita ohjataan aineettomasta käsin.

Johtaako luomuhoitojen harrastus tuollaiseen ihmiskuvaan vai päinvastoin? Filosofit pohtikoot tätä.

Kun STM pistää fyysis-biologiset lääkärit arvioimaan toisenlaisen elämänkatsomuksen omaavien ymmärryksen tilaa (että onko täysi ymmärrys vai ei), on vaarana elämänkatsomussyrjintä.

Suomessa Professori Reijo Wilenius Jyväskylän yliopistosta on tehnyt uraauurtavaa työtä antroposofisen ihmiskuvan kanssa ja Turun Sanomien mukaan yhteiskuntatieteiden tohtori Pauliina Aarva omissa tutkimuksissaan on tullut johtopäätökseen, että luomuhoitoja ottavien ihmisten elämänkatsomus todella poikkeaa paljon valtaväestöstä. Juu, lukekaa lisää nettisivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Keskusta tekee työtä itäradan puolesta

Yhteistyötä tarvitaan

Koemmeko vielä oikean olympiahengen paluun?

Vanhemmuuden tukeminen merkittävä osa mielenterveyttä

Kaukolämpö hiilineutraaliksi

Kannattaisi ajatella loppuun asti

Suomi kokonaisuudessaan eläväksi

Elinehtona koko Suomen kehitystä tukevat infraratkaisut

Nopeampi työllistämis-vaikutus Vaken rahoille

Valheilla voittoon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.