Lakiuudistus on mahdoton toteuttaa

Matti tai Maija Meikäläisen joutuessa syystä tai toisesta täydellisen sosiaaliturvan varaan ja kotikuntansa hoitolaitoksessa hoidettavaksi, hän menettää oikeuden asuinpaikkakuntansa valitsemiseen, vaikka perustuslaki sellaisen turvaa.

Usein hän haluaisi muuttaa paikkakunnalle, missä hänen omaisensa asuvat, saadakseen turvaa loppusuoralleen. Jokaisessa kunnassa on oma hoitolaitoksensa.

Hallituksen esitys uudeksi terveydenhoitolaiksi poistaa muun muassa tämän epäkohdan ja selkeyttää paljon muutakin turhaa byrokratiaa sosiaalihallinnon alueella. Kyseinen esitys on ainutlaatuinen ja edistyksellinen.

Yksi paha epäkohta siinä on. Rahoitusvastuusta ei puhuta mitään. Kunnat eivät ole vuosikausiin pystyneet täyttämään tehtäviään kyseisellä alueella.

Helppohan niitä esityksiä on antaa, kun kate on pilvissä. Ehkä siihen on vähän pakkokin, hallitusneuvotteluissa tuli luvattua yhtä ja toista. Kyllä eduskunta ne hyväksyy, eletäänhän vaalivuoden aattoa.

Näin syntyy taas liuta säädöksiä, joita suoritusportaan on mahdoton toteuttaa. Sekava säädöksien viidakko jatkuu sosiaali- ja terveyshallinnon hallinnossa.

"Kaikkihan on maksettava, eikös juu, mitä tässä maailmassa velkaantuu."

Yrjö Jämsänen Siilinjärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Johdot vievät moneen suuntaan

Keskusta uuden alun kynnyksellä

Kieltäminen perustuutahalliseen tietämättömyyteen

Ei kiitos euromaidenyhteiselle budjetille

Junan tuomaa ja viemää vetovoimaa

Ilmastonmuutoksen ehkäisy luo menestyksellistä tulevaisuutta

Omalääkäri – paras lääkäri

Kohtuudella ja kotimaista

MetsästysSyöttisorsia ruokitaan ja sitten lahdataanSorsien syöttäminen ja syöttipaikalle metsästyksen nimissä teurastaminen on ikävää ja hyvin yleisesti harjoitettua metsästyksen alakulttuuria. ”Riistanhoidon” nimissä houkutellaan viattomat eläimet ruokail

Öljyn loppumisesta ilmastonmuutokseen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.