Liian sinisilmäisiä asenteita paluuta Suomeen harkittaessa

Suomalaiset Isis-naiset lapsineen ovat lähteneet täysin vapaaehtoisesti miestensä mukaan sotatoimialueelle.

Lähtöön saakka he olivat saaneet nauttia suomalaisen hyvinvointivaltion etuuksia ja palveluita, mutta silti he katsoivat paremmaksi lähteä sotaa käyville alueille.

Suomessa on ollut ja on edelleen avoin tiedonvälitys, joten he eivät ole voineet välttyä uutisista Isis-sotilaista ja heidän väkivaltaisista teoistaan.

Nyt, kun on tullut ongelmia, niin hyväuskoiset suomalaiset vaativat voimakkaasti naisten ja lasten palauttamista Suomeen miettimättä lainkaan mahdollisia seurauksia.

Toisin ajattelevat on leimattu lähes raakalaisiksi ja asiaa ymmärtämättömiksi ja sydämettömiksi ihmisiksi.

Ehkäpä olisi syytä lukea esimerkiksi professori Markku Jokisipilän tai Atte Kalevan tutkittuun tietoon perustuvia julkaisuja Isis-periaatteista.

Mediasta olemme lukeneet Isis-joukkojen hirmuteoista, joihin jopa 10 – 12-vuotiaat lapset on koulutettu sotilaiksi. Heille on opetettu, että Allah ja uskonto on tärkeämpi kuin oma perhe, ja palkinto ”uskollisuudesta” on pääsy paratiisiin.

Samanaikaisesti kuitenkin unohdamme hirmuteot ja vastapuolelle aiheutetut kärsimykset.

Hyväntahtoisuuden sokaisemina uskotaan palautuksen Suomeen olevan ongelmatonta ja sopeutumisen yhteiskuntaamme mahdollista.

Samalla suljetaan silmät siltä, että voimakkaasti radikalisoituneet eivät välttämättä koskaan sopeudu normaaliin elämään, vaan hyvinkin pienet vastoinkäymiset voivat laukaista väkivaltaisen käyttäytymisen.

Mitä tämä kaikki maksaa meille? On esitetty, että oikeudenkäynnit pidettäisiin Suomessa. Miten saadaan kerättyä todistusaineisto?

Muistetaan vain ruandalaismiehen oikeudenkäynti; maksoi meille miljoonia ja lopputulos oli plus miinus nolla.

Eikö rikos tutkita ja tuomita siellä, missä se on tehty?

Olisi hyvä pitää mielessä, mitä meille maksoivat Turun teon oikeuskulut sekä uhrien omaisten ja loukkaantuneiden hinnoittelemattomat kärsimykset.

Jos olemme sinisilmäisiä, uskomme kaiken ja olemme valmiit pelastamaan kaikki seurauksista välittämättä, niin silloin avaamme mahdollisuuden myös uusille iskulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Mikkelissä vahvistuisi Itä-Suomen kirjasto-osaaminen

Tuulimyllyistä ongelmajätettä

Menneisyyden kanssa tilillä

Kaikkea turvetta ei kannata hylätä

Netin on oltava aina apuna

Huumorin kukkien poimintaa

Vesakkomyrkytyksen vastustus toi mharvinaisen voiton

Itä-Suomen asema on tasapuolinen

Miksi ovet ovet kiinni turisteilta?

Suomi on lähdössä vaaralliselle tielle muiden velkojen maksajaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.