LiikenneturvallisuusSäikäyttävä tilanneEnnätin ajaa henkilöautolla peräkärrin kanssa useita kilo-metrejä, kun se yllättäen tiehidasteessa taajamanopeudessa irtosi. Kärri ajautui ojaan pysähtyen onneksi valopylvääseen.

Liikenneturvallisuus

Säikäyttävä tilanne

Ennätin ajaa henkilöautolla peräkärrin kanssa useita kilo-

metrejä, kun se yllättäen tiehidasteessa taajamanopeudessa irtosi. Kärri ajautui ojaan pysähtyen onneksi valopylvääseen.

Täräyksestä ilmoitin pylvään kunnossapitoon. Kärrin nurkka lukituksineen vioittui jonkin verran. Tilanne oli todella yllätys ja säikäytti. Jos kärri olisi lähtenyt muuhun suuntaan tai suuremmalla nopeudella toista autoa päin tai vieressä kulkevien päälle, tilanne olisi ollut toinen.

Olin laittavinani kytkennän oikeaoppisesti kiinni. Luulen syyn olleen jo 30 vuotta vanhan kärrin lukituksen väsähtämisessä. Uusin noin 20 euroa maksavan kuulakytkinosan heti.

Mitä vakuutus- ja katsastusviranomaiset ajattelevat asiasta, jotta ikäviltä tapahtumilta vältyttäisiin?

Mielenterveys

Lähimmäisen huolia tulisi kuunnella

On se jännä, että jos ihmisille kertoo pahasta olostaan ja selostaa syitä, niin ei saa kuin vähättelyä. Sitten jos hyppäisi ikkunasta, alkaisi jaarittelut, että miksi ei pyytänyt apua.

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Kuuntele lähimmäistäsi. Ei se helppoa ole vaikeista asioista puhua. En usko, että kenenkään toiveammatti on ollut yhteiskunnasta syrjäytyminen lapsena ja nuorena. Yhtä monta syytä elämänkohtaloihin on kuin on ihmisiäkin.

Kanssakäyminen

Älylaitteet estävät tiedonsiirron

Lapset ja lapsenlapseni tulivat kylään. Odotin heitä innolla, sillä tapaamme niin kovin harvoin. Kahvit oli keitetty ja pöytä oli koreana. Mutta. Rakkaat lapseni ja heidän jälkipolvensa oli nauliintunut tutkimaan älylaitteidensa syövereitä.

Olin neuvoton. Milloin kerron heille siitä lapsuudesta jota itse vietin – miten vesi kaivosta kannettiin ja puita hellaan laitettiin? Miten ulkona leikittiin kymmentä tikkua, rosvoa ja poliisia ja oltiin piilosilla. Miten saunassa vihdottiin ja pesuvatia käytettiin. Surullisena mietin, minkälainen maailma heitä lähtöni jälkeen odottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Mikä on tosiasiassa ”terveellistä” ja ekologista?

Faktan ja fiktion välisestä erosta

Henkilöstölle asetettava korkeat vaatimukset

Matematiikan tarve kasvaa, mutta osataanko sitä tarpeeksi?

Mikä on tärkeysjärjestys?

Työeläkkeet eivät voi seurata ansiotason nousua

Viides valtiomahti

Lisää myyntipisteitä Pohjois-Savoon

Paljastuuko arvopohjan väri?

KuPS keskuskentällä 2019

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.