Liikuttavaa hartautta

On liikuttavaa, millä hartaudella Kristiina Kouros analysoi köyhyyden, osattomuuden ja mielenterveysongelmien syitä Savon Sanomien kolumnissaan (SS 22.2.).

Kristiina Kouroksen lähtökohta on, että me köyhät, jotka kuljemme nuhjuisissa vaatteissa, olemme epämiellyttäviä. Hänen mielestään epämiellyttävää on myös se, että ihminen, joka ei saa riittävästi avohoitoa ja jonka hygieniasta ei kukaan huolehdi, käy haisemassa hänen kotikadullaan.

Seuraavaksi Kouros analysoi ansiokkaasti mielenterveyspotilaan taustoja. Tottahan hänen vanhempiensakin on täytynyt olla samanlaisia juopuneita, syrjäytyneitä tai vähintään välinpitämättömiä.

Kouros arvelee myös, että alkoholismi, työttömyys ja mielenterveysongelmat johtuvat biologisista mekanismeista tai ainakin väärästä elämänasenteesta.

Tässä yhteydessä on ehkä syytä muistuttaa, että Kristiina Kouros vaihtoi vihreistä kokoomukseen siinä vaiheessa, kun Vasemmistoliitto ja vihreät ryhtyivät vaaliliittoon.

Kääntymystään Kouros perusteli muun muassa Viikkosavossa sillä, että vaaliliitto ei häntä miellyttänyt. Lisäksi hän on talouspoliittisesti enemmän oikealla kuin vasemmalla.

Onpa oivallista, että kokoomuspuolue sai nyt näin riveihinsä ihmisen, jolla on taito kirjoittaa selväkielisesti oikeistolaisten todelliset asenteet meitä vähimpiä veljiä tai siskoja kohtaan.

Pia Valkonen Lapinlahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Mitä positiivista kriisiajassa on?

Sote-tietoa kulttuuriin, luovuutta sote-aloille

Keskusta tarvitsee lisää ehdokkaita

Turvallinen Suomi tehdään yhdessä

Toteutuuko oppilaiden etu?

Suomi hyötyy EU:n 750 miljardin jälleenrakennusrahastosta

Tarvitaan strategia, päätöksiä ja rahoitus

Uimarantojen roskaaminen hämmästyttää

Älä ota koiraa

Turmiollista talousajattelua

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.