Luke hoitaa aiheuttamaansa ongelmaa

Luonnonvarakeskuksen edustaja vastasi yhteistyökumppaneineen susikanteluni aiheuttamaan keskusteluun (SS 12.1., 16.1.).

Ihmettelen edelleen suuresti, miksi te virkamiehet kaunistelette itse aiheuttamaanne ongelmaa. Määrittelitte aikanaan kannanhoitosuunnitelmassa, että susi on suurpeto, joka kuuluu vapaasti metsiin ja salomaille. Juuri tullut uusi linjaus on, että pihapiirissä liikkuva susi nauttii lainsuojaa. Monen mutkan takana on suden poistolupa, kuten Kuhmossa kävi viime vuoden lopulla.

Lapsille todellinen hengenvaara ovat koirasudet, jotka tulevat ravinnon hakuun talojen pihoihin. Oikea susi karttaa ihmistä, mutta koirasusi ei ihmistä pelkää. Puheet viranomaisten avusta näissä tilanteissa ovat julmaa vääristelyä. Poliisin tulo maaseudun kylille kestää jopa tunteja.

Kun susikannan oikeaa määrää ei oikeasti haluta edes laskea, ollaan tässä tilanteessa. Itärajan takana susitilanne otetaan vakavasti. Karjalan tasavallan vastaava ministeriö myönsi viime vuonna 2 750 susien kaatolupaa.

Suomessa edes kaikki susihavainnot eivät kirjaudu rekisteriin. Suurin osa jää ilmoittamatta turhautumisen takia.

Metsästäjien syyttäminen susien salatappajiksi on hyvin loukkaavaa. Näin vakavasta rikoksesta pitää olla oikeaa näyttöä. Puheet eivät riitä. Poliisin eräpartiot ovat tarkastuksia tehdessään syyllistäneet laillista metsästystä harjoittavia kansalaisia suden metsästyksestä. Näin ei voi jatkua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Yhdenvertaisuus on lisääntynyt Kuopiossa

Eturintama palkittava kohtuudella

Syvä ja leveä kuoppa

1990-luvun ei tarvitse toistua

Uskonnonopetusta kaikille

Kenelle kelpaisi biovoimala?

Kotona oppiminen vaatii paljon kaikilta

Kustannustalkoita ja kauppa-autoja avuksi koronaan

Itsenäisyysajan kuudes pandemia meneillään Suomessa

Mökkiläiset ovat maaseudun mahdollisuus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.