Luovutuksista vaiettu

Nykyään halutaan nähdä historian karuimmatkin puolet. Halutaan tietää totuus, vaikka maan kansallissankarien todelliset kasvot paljastuisivat.

Niinpä Yle esitti äskettäin dokumenttiprojektin Jäämarssi, jossa kerrotaan jatkosodan sotavankien kohtelusta.

Elina Sana on kirjoittanut kirjan ihmisloukkauksista Suomessa. Hänen paljastuksiensa johdosta ryhdyttiin tutkimaan lähemmin sodan aikaisia luovutuksia. Tuloksista ei ole kerrottu mediassa.

Professori Heikki Ylikangas on todennut, että kuusiosaisessa Jatkosodan historiassa on luovutuksista kerrottu kuudella rivillä. Voidaan silti todeta, että Suomen auktoriteetit, joiden sankarikulttia yritetään pitää yllä, ovat syyllistyneet ihmisoikeusrikoksiin.

Haagin tuomioistuin antaa vastaavista rikoksista elinkautisia tänä päivänä.

Voi voitettuja. Tuo ikivanha lentävä lause peittää suunnattoman määrän alleen asioita, jotka pitäisi kertoa julkisuuteen. Maailman kirjastot ovat tulvillaan tietoja, jotka kertovat Neuvostoliiton julmuuksista ihmisyyttä vastaan.

Palautan mieleen yhden niistä. Vuonna 1940 Neuvostoliiton turvallisuuspalvelu pani toimeen puolalaisten upseerien joukkoteloitukset Katynin metsässä. Puolalaisten arvion mukaan uhreja oli 21 857.

Nürnbergin tuomioistuimessa 1946 Natsi-Saksan johtajat tuomittiin tekojensa mukaan. Neuvostoliitto oli tuomarina kuten pitikin. Oma malka tietenkin unohtui.

Emme me suomalaisetkaan voi ihmisystävyydellämme henkseleitä paukuttaa.

Yrjö Jämsänen Siilinjärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Miks(ei) Mikkeli? Asuinpaikan valinta ei olekaan aivan helppoa

Sähköautoja halutaan valmistuttaa vaikka väkisin

Hyöty pantava investointeihin

Kivestä leipää

Ohjausta hyvinvointia edistäen

Tuulivoimalan lavat eivät ole vaarallisia

Valta valuu EU-kolonialisteille

Monipaikkaisuus on suuri hyöty

Tarpeetonta tavaraa on liikaa

1500-luvun hallintomalli ei toimi nykyajan ympäristössä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.