Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Huomautin maanviljelijänaapurilleni, että nykyajan tietoliikennetekniikan huippukautena ei suurten firmojen pääkonttorien tarvitse sijaita Helsingissä, vaan sellainen voitaisiin siirtää vaikka Pihtiputaalle.

Tähän sanoi maanviljelijä, että kyllä olisi luonnontalouden kannalta tehokas ratkaisu. Pääkonttorin ympärille kehittyisi piankin 5 000 asukkaan taajama. He saisivat lähiruuan, jota ei tarvitsisi pakata muoviin, heille voitaisiin rakentaa omakotitalot, jotka toimisivat maalämmöllä. Työmatkat pienessä taajamassa voitaisiin kulkea polkupyörillä tai kävellen.

Tämä luonnontaloudellisesti tehokas taajama ei jättäisi hiilijalanjälkeä, se olisi vihreä Suomi. Jättiläiskeskittymän rakentaminen on valtava energiasyöppö ja saasteiden tuottaja. On vahinko, että hajasijoitettua Suomea ei rakennettu. Biologista perheviljelmää pilkattiin hurmosmaataloudeksi ja estettiin hiilivapaan valtion rakentaminen.

Keskusta on riisunut vihreät purjeensa pois, ettei tulisi pilkatuksi, ja puoluelaiva seisoo nyt alaston masto pystyssä vaikka vihreä myrsky raivoaa ympärillä.

Ottakaa Greta Thunberg puhumaan Helsinkiin, hän uskaltaa esittää luonnon pelastamissuunnitelmat eikä yleisöä puutu. Keskustan kannattaisi kuuluttaa ekologista sivistysliikettä, maalaisliitto-keskustaa ja toivottaa nuoret mukaan pilkattuun mutta ainoaan tieteen tukea nauttivaan puolueeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

KuPS keskuskentällä 2019

Kuopio ja talousalue ovat kimppa

Postin tes-esitys lisää vuosityöaikaa kokonaisella kuukaudella

Kun nimi pahensi miehen

Isyys on aikuisena olemisen mallintamista

Heikoimmat tarvitsevat apua

Halunan kylätupa ja muita tarpeellisia hankkeita

Suomea ei vaivaa työvoimapula

Eivätkö kaikki tarvitse ravintoa ja päiväaikaista suojaa?

Viinakortti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.