Maapallo toimii neljän asian varassa

Ympäristöllisen kestävyyden käytännön toteuttaminen vaatii aikaa, mutta perusteiltaan asiakokonaisuus on yksinkertainen.

Ihmiskunta voi elää maapallolla ympäristön puolesta niin kauan kuin aurinko paistaa, kunhan pidetään huoli neljästä asiasta.

Ensimmäiseksi on pidettävä huoli siitä, että uusiutumattomat raaka-aineet ja ravinteet, joista lähitulevaisuudessa kriittisin on fosfori, kiertävät.

Toiseksi on pidettävä huoli siitä, että uusiutuvia luonnonvaroja käytetään kasvun verran.

Kolmanneksi tulee huolehtia, että energia tuotetaan aurinkoperäisesti eli uusiutuvasti. Mahdollisuuksia tähän on, koska aurinko säteilee maapallolle energiaa tunnissa sen, minkä ihmiskunta kuluttaa vuodessa.

Vielä neljänneksi: kun pidetään huoli siitä, ettei kemikaaleilla tai muuten sotketa liiaksi ihmisten ympäristöllisiä edellytyksiä terveeseen elämään, turvataan ravinnon saatavuutta varautumalla hyvin myös katovuosiin ja pidetään lääketiede toimintakykyisenä tautien varalta, niin ihan hyvät mahdollisuudet taitaa olla, tämän suhteen, ihmisten elellä maapallolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

KuPS keskuskentällä 2019

Kuopio ja talousalue ovat kimppa

Postin tes-esitys lisää vuosityöaikaa kokonaisella kuukaudella

Kun nimi pahensi miehen

Isyys on aikuisena olemisen mallintamista

Heikoimmat tarvitsevat apua

Halunan kylätupa ja muita tarpeellisia hankkeita

Suomea ei vaivaa työvoimapula

Eivätkö kaikki tarvitse ravintoa ja päiväaikaista suojaa?

Viinakortti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.