Maaseutu ja maakunnat huomioitu

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen väitti, että uusi hallitus on unohtanut maaseudun ja maakunnat (SS 8.6.). Olen tästä tuoreen kansanedustajan kanssa vahvasti eri mieltä!

Tuleva hallitus tekee merkittäviä panostuksia muun muassa tiestöön sorateitä myöten. Lisäksi raidehankkeet, kuten nopea itärata, nytkähtävät tällä vaalikaudella eteenpäin. Myös maatalouteen on tulossa merkittäviä panostuksia. Hallitusohjelma on varsin keskustalainen.

Antikainen nostaa esille kirjoituksessaan bensaveron korotuksen. On harmillista, että bensavero nousee. Onneksi kuitenkin keskusta sai sen neuvotteluissa kohtuullistettua kolmasosaan siitä mitä alunperin korotus oli. Polttoaineen verotus nousee siis 5 senttiä litralta vaalikauden aikana, mikä vastaa kuluttajahintojen ennustettua nousua. Jos keskusta ei olisi ollut hallitusneuvotteluissa, kyyti olisi ollut kylmää maakunnille ja maaseudulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kuluerä vai tulonlähde?

Alijäämä(i)stä ajattelemista Suomen tulevaisuudesta

Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Lähiomainen sairauden kuplassa

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.