Meno on kuin Hölmölässä

Tämä ei varmaan voi tapahtua missään muualla kuin Hölmölässä ja Kuopiossa. Kansansadun mukaan hölmöläiset leikkasivat peitosta suikaleen ja ompelivat sen peiton toiseen päähän toivoen, että peitto pitenee.

Tämä satu kuvaa hyvin päätöksentekoa Kuopion kaupungissa.

Viime viikolla uutisoitiin, että Servica aloitti syyskuussa yt-neuvottelut koskien yhdeksää henkilöä (suurimpina omistajina Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri kuntayhtymä). Samalla viikolla uutisoitiin myös, että kaupungin henkilöstön vähentämistarve on 200 henkilöä.

Ja sitten viime sunnuntain lehdessä haetaan Kuopioon apulaiskaupunginjohtajaa terveydenhuollon ja perusturvan palvelualueelle.

Siis henkilöstöä suorituspuolelta pois, jossa tuntuu nytkin olevan pula tekijöistä ja samaan aikaan palkataan lisää johtajia. Ei tunnu kovin järkevältä toiminnalta, ja ihme, jos ei ei ammattiliitot puutu asiaan. Yt-neuvottelut vastaan lisähenkilöstön palkkaus.

Suomessa on niin kunta- kuin valtiotasollakin aivan liian paljon virkamiehiä. Vasta palkattiin kansanedustajille ja ministereille lisää avustajia. Valtionyhtiöiden johtajilla pitäisi olla palkka- ja eläkekatto ja samoin erorahajärjestelyt pois – miksi ihmeessä joku voi saada esimerkiksi 200 000 euroa kun irtisanoutuu työpaikastaan?

Ehkäpä olisi syytä alkaa etsimään säästöjä mainituista asioista, jos vaikka sitten pystyisi vastaamaan vaalipuheisiin, vappusatasiin, hoitajamitoituksen nostoon. Nyt kun ei sitä rahaa tuntunut olevankaan, mitä oppositiossa ollessa tuntui olevan yllin kyllin.

Tällä johtamistyylillä uppoaa niin Kuopion kaupunki kuin myös koko Suomi sukellusvene Kurskin tavoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Puolue menestyy joukkueena

Harkintaa aseiden hankintaan

Urheiluseuratkin olisi huomioitava

Peltosellun tutkimustarve kasvaa

Uusiutuva diesel on hyvä, mutta sähkö vielä parempi

Korona ei yksin tuhonnut musiikkialaa!

Liikenne-eurot uhkaavat jäädä Etelä- ja Länsi-Suomeen

Keskustan ahdistus ottaa koville

Sitouttamattomuus kunniaan

Miks(ei) Mikkeli? Asuinpaikan valinta ei olekaan aivan helppoa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.