Meno on kuin Hölmölässä

Tämä ei varmaan voi tapahtua missään muualla kuin Hölmölässä ja Kuopiossa. Kansansadun mukaan hölmöläiset leikkasivat peitosta suikaleen ja ompelivat sen peiton toiseen päähän toivoen, että peitto pitenee.

Tämä satu kuvaa hyvin päätöksentekoa Kuopion kaupungissa.

Viime viikolla uutisoitiin, että Servica aloitti syyskuussa yt-neuvottelut koskien yhdeksää henkilöä (suurimpina omistajina Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri kuntayhtymä). Samalla viikolla uutisoitiin myös, että kaupungin henkilöstön vähentämistarve on 200 henkilöä.

Ja sitten viime sunnuntain lehdessä haetaan Kuopioon apulaiskaupunginjohtajaa terveydenhuollon ja perusturvan palvelualueelle.

Siis henkilöstöä suorituspuolelta pois, jossa tuntuu nytkin olevan pula tekijöistä ja samaan aikaan palkataan lisää johtajia. Ei tunnu kovin järkevältä toiminnalta, ja ihme, jos ei ei ammattiliitot puutu asiaan. Yt-neuvottelut vastaan lisähenkilöstön palkkaus.

Suomessa on niin kunta- kuin valtiotasollakin aivan liian paljon virkamiehiä. Vasta palkattiin kansanedustajille ja ministereille lisää avustajia. Valtionyhtiöiden johtajilla pitäisi olla palkka- ja eläkekatto ja samoin erorahajärjestelyt pois – miksi ihmeessä joku voi saada esimerkiksi 200 000 euroa kun irtisanoutuu työpaikastaan?

Ehkäpä olisi syytä alkaa etsimään säästöjä mainituista asioista, jos vaikka sitten pystyisi vastaamaan vaalipuheisiin, vappusatasiin, hoitajamitoituksen nostoon. Nyt kun ei sitä rahaa tuntunut olevankaan, mitä oppositiossa ollessa tuntui olevan yllin kyllin.

Tällä johtamistyylillä uppoaa niin Kuopion kaupunki kuin myös koko Suomi sukellusvene Kurskin tavoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Lähiomainen sairauden kuplassa

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.