MetsästysSyöttisorsia ruokitaan ja sitten lahdataanSorsien syöttäminen ja syöttipaikalle metsästyksen nimissä teurastaminen on ikävää ja hyvin yleisesti harjoitettua metsästyksen alakulttuuria. ”Riistanhoidon” nimissä houkutellaan viattomat eläimet ruokail

Metsästys

Syöttisorsia lahdataan

Sorsien syöttäminen ja syöttipaikalle metsästyksen nimissä teurastaminen on ikävää ja hyvin yleisesti harjoitettua metsästyksen alakulttuuria. ”Riistanhoidon” nimissä houkutellaan viattomat eläimet ruokailemaan. Elokuun 20. päivänä siellä onkin ruokaan totutetuilla linnuilla piilosta ammutut hauliryöpyt vastassa.

Hauliryöppyä riittää niin pitkälle syksyyn kuin viimeinenkin hyväntekeväisyyden kohde on tapettu. Enimmillään kehuskelun ja ylpeilyn kohteena julki tuotu saalis on kymmeniä tai jopa satoja lintuja.

Merkille pantavaa on, ettei mikään luonnontilainen eläin, saati riistaeläin tarvitse missään olosuhteissa ihmisen ruokintaa. Näin riistanhoidon käsite tässäkin tapauksessa kääntyy päälaelleen.

Päälaelleen kääntyy samalla myös rehdin metsästäjän maine. Ahneuden sokaisemat sorsansyöttäjät ovat häpeäksi oikeille metsämiehille ja -naisille, joilla on korkea käsitys metsästyksen moraalista ja kohtuudesta. Oikea metsästäjä ja aidon erähengen vaalija on vasta se, jolla on vara jättää ampumatta.

Turvapaikanhakijat

Ei palveluja paperittomille

Paperitonta miestä haastateltiin Ylellä 15.8. Hän halusi perheensäkin Irakista Suomeen. Miten moinen on mahdollista? Eikö miehelle ole viranomaisten toimesta jo kerrottu, että kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen hänen tulisi poistua maasta?

Oikeustajuuni ei uppoa, että täällä laittomasti oleskeleville tarjotaan yhteiskunnan toimesta vielä esimerkiksi terveyspalveluja. Yhtä oudolta kuulosti sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) ehdotus, että paperittomille jaettaisiin oleskelulupia, jotta he voisivat jäädä maahan työtä tekemään. Kaiken kaikkiaan omituinen ajatus ajatellen lainkuuliaisuuteen pohjautuvaa yhteiskuntaa. Jos täällä laittomasti oleskeleville aletaan jakaa pikavoittoina oleskelulupia, niin siitä on oikeudenmukaisuus ja erityisesti vihreiden ajama tasavertaisuus kaukana.

Hallituksen kannattaisi miettiä kaksi kertaa ennen kuin lähtee purkamaan hyvin toiminutta järjestäytynyttä yhteiskuntaa rinnakkaisjärjestelmiin. Siitä seuraa anarkiaa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Miksi puisto hylättiin?

Myydä voi vain kerran

Toimintakulttuuria kehitettävä

Suomi tarvitsee ryhtiliikettä

Vinkki päättäjille koronan kurimuksessa

Omaisten huoli jatkuu

Harvinaista yhteiskuntavastuuta

Lasten ja nuorten tippuminen koronakuiluun estettävä

Objektista subjektiksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.