Mikä on 60 koneen hyöty?

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo tulevista hävittäjähankinnoista, että ”Suomi sitten valitsee omiin tarpeisiinsa parhaan korvaajan Horneteille” (SS 9.6.). Ministeri ei kerro, mitä ne Suomen tarpeet ovat.

Puolustusvoimien nettisivuilla todetaan: ”Poikkeusoloissa vain monitoimihävittäjällä on riittävä suorituskyky turvaamaan koko Suomen ilmatilan koskemattomuus ja haastamaan vastustajan ilmaherruus.”

Suomi on erittäin laaja maa-, vesi- ja ilma-alueiltaan. Pystyykö noin 60 monitoimihävittäjää poikkeusoloissa, konfliktin uhatessa tai yllätyshyökkäyksessä ilmateitse maahan todella haastamaan jokaisen vastustajan? Itse en usko tähän, vaikka monitoimihävittäjiä olisi 120.

Onko Ruotsin kanssa menossa olevasta sotilaallisesta puolustusyhteistyöstä tulossa myös yhteistyötä mahdollisen sodan aikana?

Entä Euroopan Unionin jäsenmaiden puolustusvoimien keskinäinen solidaarisuus eli apu hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle jäsenmaalle mahdollisen sodan aikana?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Tarvitaan strategia, päätöksiä ja rahoitus

Uimarantojen roskaaminen hämmästyttää

Älä ota koiraa

Turmiollista talousajattelua

Unohdettu kulttuurin pääkaupunki

Puolityhjiä vastaanottokeskuksia ei voi pitää veronmaksajien rahoilla auki

Yksi Savon maakunta

Monenlaista vihapuhetta on ilmassa

Monitahoisia koiraunelmia

Uutta normaalia Paavon elämässä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.