Mikä rotu nämä mökkiläiset ovat?

Hallitus ja korkeat virkamiehet ovat suositelleet, että suomalaiset eivät menisi mökeille, jotta ei kuormitettaisi mökkipaikkakuntien terveydenhuoltoa ja levitettäisi koronavirusta. Ohjeista saa sen käsityksen, että mökille päästyä nämä samat ihmiset, jotka asuvat kaupungeissa, yhtäkkiä heittäytyisivät täysin holtittomiksi, kutsuisivat naapurit porukalla saunomaan ja järjestäisivät grillijuhlia. Lyövät heti kirveellä jalkaan ja telovat itsensä sairaalakuntoon.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) lausunnon mukaan mökillä voi joutua onnettomuuteen tai rikoksen uhriksi. Täytyy ihmetellä, kuinka villiä mökkielämää ja missä päin Suomea nämä suosituksia antavat päättäjät viettävät, kun uhkakuvat ovat tällaisia.

On ohjeistettu, että ruokatarvikkeet pitää ostaa kaupungista mukaan. Miksi ihmeessä? Täällä maalla (kylä)kaupoista voi tilata elintarvikkeet ja puutarhatarvikkeet puhelimitse tai netissä, ja kotiinkuljetus tapahtuu samana päivänä toisin kuin kaupungissa. Matkaeväät voi tehdä kotona ja tankata kylmäasemalla hanskat kädessä ja desinfioida kädet sen jälkeen. Huoltoasemien vessoja voi välttää pysähtymällä puskapissalle. Lääkkeet (myös reseptilääkkeet) voi tilata nettiapteekeista.

Henkisen hyvinvoinnin kannalta on hienoa lenkkeillä hiljaisilla kyläteillä ja samoilla pelloilla, metsissä ja järvien rannoilla, seurata kevään tuloa ja lintujen kevätmuuttoa. Kaupungissa kuolema (koronavirustartunta) uhkaa heti kotiovella, rappukäytävässä ja hississä. Ruuhkaisilla lenkkipoluilla pitää väistellä ihmisiä, jotka eivät itse ymmärrä pitää turvaväliä.

Täällä maalla toimivat myös modernit langattomat tietoliikenneyhteydet, joten yhteydenpito läheisiin ja ystäviin toimii samoin kuin kaupungissa. Etätyöskentely sujuu mallikkaasti. Onpa meillä täällä puhelin, televisio ja radiokin!

Onko tilastoja siitä, kuinka paljon mökkiläiset kuormittivat mökkipaikkakuntien terveydenhuoltoa ennen koronaviruksen aikaa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Uhka eteläsavolaisille yrityksille ja kiertotaloudelle

Nyt kesätöitä nuorille

Karsitaanko jostain muusta kuin hävittäjistä?

Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Miksi puisto hylättiin?

Myydä voi vain kerran

Toimintakulttuuria kehitettävä

Suomi tarvitsee ryhtiliikettä

Vinkki päättäjille koronan kurimuksessa

Omaisten huoli jatkuu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.