Miksi armeija ei auta?

Yle raportoi uutisissaan, kuinka asentaja korjasi sähkölinjaa Pieksämäellä. Lumessa tarpoen hän totesi, että on ollut töissä koko viikon ja ainakin yhden yön.

Savon Sanomissa (15.1.) oli Kainuun Prikaatin komentajan kirjoitus, jossa hän totesi: ”Tuemme muita viranomaisia hätätilanteessa niiden voimavarojen loppuessa.” Miksi puolustusvoimat ei nyt toimi ja tule apuun? Puolustusvoimilla on telakuorma-autoja, polttoainevaunuja ja moottorikelkkoja. Niillä voitaisiin kuljettaa asentajat, tarvikeet ja työkalut maastoon. Huoltohenkilöstö voisi hoitaa muonituksen.

Missä ovat suuresti mainostetut maakuntakomppaniat? Vai onko vain niin, ettei puolustusvoimat kykene reagoimaan nopeasti ja oma-aloitteisesti? Onko puolustusvoimilla mitään merkitystä rauhan aikana? Olisi mielenkiintoista kuulla Kainuun Prikaatin komentajalta, miksi ei apua ole tullut, eikä todennäköisesti tule.

Lopuksi voi vain ihmetellä, miksi me sähkölaskun maksajat joudumme maksamaan nämä korjaukset. Vahinkoja aiheuttavat piittaamattomat maanomistajat, jotka eivät raivaa puustoa sähkölinjoilta.

Sivusta seuraava

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Huomio ennaltaehkäisyyn

Omin voimin jäähalliin?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.