Miksi armeija ei auta?

Yle raportoi uutisissaan, kuinka asentaja korjasi sähkölinjaa Pieksämäellä. Lumessa tarpoen hän totesi, että on ollut töissä koko viikon ja ainakin yhden yön.

Savon Sanomissa (15.1.) oli Kainuun Prikaatin komentajan kirjoitus, jossa hän totesi: ”Tuemme muita viranomaisia hätätilanteessa niiden voimavarojen loppuessa.” Miksi puolustusvoimat ei nyt toimi ja tule apuun? Puolustusvoimilla on telakuorma-autoja, polttoainevaunuja ja moottorikelkkoja. Niillä voitaisiin kuljettaa asentajat, tarvikeet ja työkalut maastoon. Huoltohenkilöstö voisi hoitaa muonituksen.

Missä ovat suuresti mainostetut maakuntakomppaniat? Vai onko vain niin, ettei puolustusvoimat kykene reagoimaan nopeasti ja oma-aloitteisesti? Onko puolustusvoimilla mitään merkitystä rauhan aikana? Olisi mielenkiintoista kuulla Kainuun Prikaatin komentajalta, miksi ei apua ole tullut, eikä todennäköisesti tule.

Lopuksi voi vain ihmetellä, miksi me sähkölaskun maksajat joudumme maksamaan nämä korjaukset. Vahinkoja aiheuttavat piittaamattomat maanomistajat, jotka eivät raivaa puustoa sähkölinjoilta.

Sivusta seuraava

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Miks(ei) Mikkeli? Asuinpaikan valinta ei olekaan aivan helppoa

Sähköautoja halutaan valmistuttaa vaikka väkisin

Hyöty pantava investointeihin

Kivestä leipää

Ohjausta hyvinvointia edistäen

Tuulivoimalan lavat eivät ole vaarallisia

Valta valuu EU-kolonialisteille

Monipaikkaisuus on suuri hyöty

Tarpeetonta tavaraa on liikaa

1500-luvun hallintomalli ei toimi nykyajan ympäristössä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.