Miksi armeija ei auta?

Yle raportoi uutisissaan, kuinka asentaja korjasi sähkölinjaa Pieksämäellä. Lumessa tarpoen hän totesi, että on ollut töissä koko viikon ja ainakin yhden yön.

Savon Sanomissa (15.1.) oli Kainuun Prikaatin komentajan kirjoitus, jossa hän totesi: ”Tuemme muita viranomaisia hätätilanteessa niiden voimavarojen loppuessa.” Miksi puolustusvoimat ei nyt toimi ja tule apuun? Puolustusvoimilla on telakuorma-autoja, polttoainevaunuja ja moottorikelkkoja. Niillä voitaisiin kuljettaa asentajat, tarvikeet ja työkalut maastoon. Huoltohenkilöstö voisi hoitaa muonituksen.

Missä ovat suuresti mainostetut maakuntakomppaniat? Vai onko vain niin, ettei puolustusvoimat kykene reagoimaan nopeasti ja oma-aloitteisesti? Onko puolustusvoimilla mitään merkitystä rauhan aikana? Olisi mielenkiintoista kuulla Kainuun Prikaatin komentajalta, miksi ei apua ole tullut, eikä todennäköisesti tule.

Lopuksi voi vain ihmetellä, miksi me sähkölaskun maksajat joudumme maksamaan nämä korjaukset. Vahinkoja aiheuttavat piittaamattomat maanomistajat, jotka eivät raivaa puustoa sähkölinjoilta.

Sivusta seuraava

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Suomesta Pohjoismaiden houkuttelevin matkailumaa

On aika kiittää KYSin ja Harjulan loistavaa hoitoa

Isoäiti kulutti kestävästi

Terveisiä Antti Rinteelle

Yliopisto-opetusta muokattava

Varhaiskasvatuksessa tarvitaan lastenhoitajia

Brysselin viikkokatsaus

Kuihtuva maataloutemme odottaa vaihtoehtoja

Veroistako löytyy pelastus?

Akateemisesti koulutettujen riisto jatkuu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.