Miksi kilpailuttaa?

Kova melu nousi ihan aiheesta kunnallisten palvelujen tuottajien verotuskotimaasta. Suomessa tehdystä työstä kerätyn veron tulisi hyödyntää omaa yhteiskuntaamme.

Kunnilla on palvelujen järjestämisvelvoite. Nyt alkaa tuntua siltä, että oma kunnallinen tuotanto on monien mielestä tyystin lopetettava ja palvelujen tuottajat on otettava yksityisiltä yrityksiltä.

Kun kilpailulainsäädäntö on luotu, on kilpailutettava, ja halvin tarjous on otettava. Pienet kotimaiset yritykset ovat vaikeuksissa.

Jospa kunnan palvelut pidettäisiin tehokkaina ja ihan omana kunnallisena tuotantona. Ei tarvitsisi kilpailuttaa, ja veromarkat kiertäisivät takaisin kunnalle.

Yhä enemmän olen miettinyt, pitäisikö opetustoimi, sosiaali- ja terveyspalvelut ja vanhustenhoito alistaa valtion järjestettäväksi samanarvoisena ja samanhintaisena koko maassa. Erityissairaanhoito, kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä kaavoitusasiat voisivat kuulua kunnalliseen hallintoon.

Poliittiset suuntaukset eivät heiluttaisi ihmisten perusoikeuksia. Ehkä siten kunnat pysyisivät pienempinäkin elossa ja kunnallista politiikkaakin voitaisiin harjoittaa, mutta ei kuntalaisten kustannuksella.

Selkeyttä ja oikeaa tasa-arvoa kaivataan täällä viiden miljoonan asukkaan maassa.

Marjatta Meriläinen

Päiväkodinjohtaja

Kuntavaaliehdokas (sd.)

Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Epäonnistunut fuusio vai hieno alasajo?

Missä on lapsiystävällinen Kuopio?

Kuntatyönantaja ei voi paeta vastuuta

Maakuntien äänet eikun hupenee jatkossa

Osa suomalaista yhteiskuntaa

Muistokirjoitus – vaiko sittenkin jälleennäkemisen toivoa?

Hengiltä säästämisen tieltä kohti harkittua elvytystä

Nyt on aika palata perustehtäviin

Posti ajautunut kriisiin

Ei pelkästään kuluerä Kuopiolle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.