Miksi kilpailuttaa?

Kova melu nousi ihan aiheesta kunnallisten palvelujen tuottajien verotuskotimaasta. Suomessa tehdystä työstä kerätyn veron tulisi hyödyntää omaa yhteiskuntaamme.

Kunnilla on palvelujen järjestämisvelvoite. Nyt alkaa tuntua siltä, että oma kunnallinen tuotanto on monien mielestä tyystin lopetettava ja palvelujen tuottajat on otettava yksityisiltä yrityksiltä.

Kun kilpailulainsäädäntö on luotu, on kilpailutettava, ja halvin tarjous on otettava. Pienet kotimaiset yritykset ovat vaikeuksissa.

Jospa kunnan palvelut pidettäisiin tehokkaina ja ihan omana kunnallisena tuotantona. Ei tarvitsisi kilpailuttaa, ja veromarkat kiertäisivät takaisin kunnalle.

Yhä enemmän olen miettinyt, pitäisikö opetustoimi, sosiaali- ja terveyspalvelut ja vanhustenhoito alistaa valtion järjestettäväksi samanarvoisena ja samanhintaisena koko maassa. Erityissairaanhoito, kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä kaavoitusasiat voisivat kuulua kunnalliseen hallintoon.

Poliittiset suuntaukset eivät heiluttaisi ihmisten perusoikeuksia. Ehkä siten kunnat pysyisivät pienempinäkin elossa ja kunnallista politiikkaakin voitaisiin harjoittaa, mutta ei kuntalaisten kustannuksella.

Selkeyttä ja oikeaa tasa-arvoa kaivataan täällä viiden miljoonan asukkaan maassa.

Marjatta Meriläinen

Päiväkodinjohtaja

Kuntavaaliehdokas (sd.)

Kuopio

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Koboltti voi olla vain välivaihe

Vastakkainasettelusta yhteisymmärrykseen

Jokaisella on oikeus riittävään toimeentuloon

Liikkumattomuutta vastaan kaikin mahdollisin keinoin

Opiskelijoita kuultava paremmin

Aktiivimalli on kumottava

Eroon eläkeläisköyhyydestä

Piensijoittajille viime metrien ilouutinen

Liikenteen päästöjen nopeaan alentamiseen on keinoja

Työrauhan puute uhka oppimistuloksille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.