Minne menee kirkkomme?

Viime viikkoina on keskusteltu samaa sukupuolta olevien kirkollisesta vihkimisestä, jota eritoten vihreät ajavat ja jota kokoomus puheenjohtajansa Kataisen johdolla tukee.

Vain mies ja nainen voidaan vihkiä kirkossa ja piste. Kirkkoon kuuluvana seurakunnan jäsenenä näen, että luterilaisen kirkon linjaus avioliitosta miehen ja naisen välisenä on oikea ja tätä tulee noudattaa.

En voi millään muotoa tukea joidenkin piispojen ja pappien esittämiä puoltavia näkemyksiä samaa sukupuolta olevien henkilöiden kirkollisesta vihkimisestä. Se on kuin antaisi pirulle pikkusormen.

Nykyään kirkon sisäistä myllerrystä katsoessa näyttää siltä, että kirkkomme suorastaan vainoaa vakaumustaan noudattavia.

Linja on, että jos et tee niin kuin me haluamme, ole hyvä ja poistu. Raamatusta ja kirkon linjauksesta irtisanoutuvien tulisi ennemminkin olla niitä, jotka eroavat kirkosta.

Kansanedustaja Bjarne Kallis (krist.) esitti kirkollisesta vihkimisoikeudesta luopumista, jos laki sukupuolineutraalista avioliittoon vihkimisestä joskus toteutuu. Perussuomalaiset eivät tässä vaiheessa tue Kalliksen esitystä.

Mielestämme asiasta ei kannata edes keskustella, vaan kirkollinen vihkiminen tulee säilyttää. Jos homot ja lesbot haluavat avioon, he voivat ihan hyvin tehdä sen maistraateissa.

Kesällä Helsingissä järjestetty samaa sukupuolta olevien parien ja heidän kannattajiensa Pride-kulkuetta vastaan tehty isku on tuomittavaa. Perussuomalaiset irtisanoutuvat ehdottomasti kaikenlaisen väkivallan käyttämisestä vähemmistöryhmiä vastaan.

Ihmettelen presidentin Tarja Halosen ulostuloa tässä asiassa. Hänhän tuomitsi iskun välittömästi peläten kansainvälisen maineemme menetystä.

Eikö hän muistanut, että maineemme on kokenut kovia kolauksia pitkien ruokajonojen ja lisääntyvän köyhyyden ja työttömyyden myötä?

Yhteiskunnalliset arvot ja keskustelunaiheet ovatkin heittäneet häränpyllyä.

Ennemmin tulisi keskittyä työttömien ja vähäosaisten ihmisten jokapäiväisen leivän saannin turvaamiseen, kuin toimia jonkin pienen äänekkään ja kirkon perusarvojen vastaisen ryhmän näkemysten puolesta.

Pentti Oinonen Kansanedustaja (ps.) Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Ei kiitos euromaidenyhteiselle budjetille

Junan tuomaa ja viemää vetovoimaa

Ilmastonmuutoksen ehkäisy luo menestyksellistä tulevaisuutta

Omalääkäri – paras lääkäri

Kohtuudella ja kotimaista

MetsästysSyöttisorsia ruokitaan ja sitten lahdataanSorsien syöttäminen ja syöttipaikalle metsästyksen nimissä teurastaminen on ikävää ja hyvin yleisesti harjoitettua metsästyksen alakulttuuria. ”Riistanhoidon” nimissä houkutellaan viattomat eläimet ruokail

Öljyn loppumisesta ilmastonmuutokseen

Sähkömarkkinalaki sallii kyseenalaisia keinoja

KYSillä on viisi eri ruoka-annoskokoa potilaiden tarpeiden mukaan

Lukijan runoIhanat kesäkukat takapihan valloittaa.Krassit, malvat ja kehäkukat, ovat kuin jotakinuskomatonta väriunelmaa.

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.