Minne menee kirkkomme?

Viime viikkoina on keskusteltu samaa sukupuolta olevien kirkollisesta vihkimisestä, jota eritoten vihreät ajavat ja jota kokoomus puheenjohtajansa Kataisen johdolla tukee.

Vain mies ja nainen voidaan vihkiä kirkossa ja piste. Kirkkoon kuuluvana seurakunnan jäsenenä näen, että luterilaisen kirkon linjaus avioliitosta miehen ja naisen välisenä on oikea ja tätä tulee noudattaa.

En voi millään muotoa tukea joidenkin piispojen ja pappien esittämiä puoltavia näkemyksiä samaa sukupuolta olevien henkilöiden kirkollisesta vihkimisestä. Se on kuin antaisi pirulle pikkusormen.

Nykyään kirkon sisäistä myllerrystä katsoessa näyttää siltä, että kirkkomme suorastaan vainoaa vakaumustaan noudattavia.

Linja on, että jos et tee niin kuin me haluamme, ole hyvä ja poistu. Raamatusta ja kirkon linjauksesta irtisanoutuvien tulisi ennemminkin olla niitä, jotka eroavat kirkosta.

Kansanedustaja Bjarne Kallis (krist.) esitti kirkollisesta vihkimisoikeudesta luopumista, jos laki sukupuolineutraalista avioliittoon vihkimisestä joskus toteutuu. Perussuomalaiset eivät tässä vaiheessa tue Kalliksen esitystä.

Mielestämme asiasta ei kannata edes keskustella, vaan kirkollinen vihkiminen tulee säilyttää. Jos homot ja lesbot haluavat avioon, he voivat ihan hyvin tehdä sen maistraateissa.

Kesällä Helsingissä järjestetty samaa sukupuolta olevien parien ja heidän kannattajiensa Pride-kulkuetta vastaan tehty isku on tuomittavaa. Perussuomalaiset irtisanoutuvat ehdottomasti kaikenlaisen väkivallan käyttämisestä vähemmistöryhmiä vastaan.

Ihmettelen presidentin Tarja Halosen ulostuloa tässä asiassa. Hänhän tuomitsi iskun välittömästi peläten kansainvälisen maineemme menetystä.

Eikö hän muistanut, että maineemme on kokenut kovia kolauksia pitkien ruokajonojen ja lisääntyvän köyhyyden ja työttömyyden myötä?

Yhteiskunnalliset arvot ja keskustelunaiheet ovatkin heittäneet häränpyllyä.

Ennemmin tulisi keskittyä työttömien ja vähäosaisten ihmisten jokapäiväisen leivän saannin turvaamiseen, kuin toimia jonkin pienen äänekkään ja kirkon perusarvojen vastaisen ryhmän näkemysten puolesta.

Pentti Oinonen Kansanedustaja (ps.) Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Hallituspuolueiden pitäisi hävetä

Maaningan terveysasema säilytettävä

Asiakkaana monopolin armottomissa rattaissa

Uusimaa tuottaa eniten

Toiminta asukkailta, ei kaupungilta

Kiertotalouden juurille on syytä palata teoriassa ja käytännössä

Kehitys on ollut nopeaa

Onko nimesi Pyrrö?

Ystävä on päivänsä ansainnut

Kilpailutus toistuu liian tiheään ja halvin tarjoaja on vahvoilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.