Missä paljon puhutut ruuhkat?

Eläkeläisenä olen käyttänyt tarvittaessa julkisia terveyspalveluja jo useiden vuosien ajan. Olen havainnut Kuopion pääterveysaseman eri palveluiden toimivan pääosin hyvin ja laadukkaasti. Erityisen hyvin näyttäisi olevan organisoitu arkiaamuinen näytteidenotto, jossa työntekijät toimivat nopeasti ja sujuvasti ja ilmeisen hyvin johdettuna. Uskomaton joukko asiakkaita saa palvelun yllättävän lyhyessä ajassa.

Julkisuudessa on puhuttu jo vuosia terveyskeskuspalvelujen ruuhkista. Ammattiliitot ovat olleet huolissaan henkilöstön riittävyydestä ja jaksamisesta. Ruuhkista selkeänä todisteena ovat pitkät odotusajat lääkärin tai suuhygienistin palveluihin.

Kuitenkin kun olen ollut odottelemassa sovittuja palveluja terveysaseman käytävillä, odotustiloissa näkyvällä käytävänosalla ei lisäkseni ole ollut kuin yksi tai kaksi asiakasta. Suurin liikenne on ollut henkilökunnan edestakainen liikkuminen. Asiakkaita ei ole tullut ulos eikä uusia mennyt sisään.

Olen ihmetellyt, missä ovat odottavat asiakkaat, joita pitäisi olla ruuhkaksi asti. Samanlainen tunnelma on vallinnut myös liikkuessani terveysaseman käytävillä.

Voihan olla, että havaintoaikani on ollut liian lyhyt. Odotusaikani on ollut tyypillisesti noin 15 – 30 minuuttia. Tämä kokemus on toistunut jo vuosia samanlaisena. Olisiko palveluissa tehostamisen varaa? Mikä on palvelujen käyttöaste? Mikä on kokonaishenkilöstön määrä suhteessa asiakaspalvelussa olevien määrään? Nämä kysymykset kiinnostaisivat monia.

Markku Utriainen
Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

KYS laittaa laskut perintään

Välttämätöntä toimintaa tulevaisuutta ajatellen

Onko oikeasti järkevää?

Kuluerä vai tulonlähde?

Alijäämä(i)stä ajattelemista Suomen tulevaisuudesta

Maanviljelijä tuntee luonnontalouden lait

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Lähiomainen sairauden kuplassa

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.