Missä paljon puhutut ruuhkat?

Eläkeläisenä olen käyttänyt tarvittaessa julkisia terveyspalveluja jo useiden vuosien ajan. Olen havainnut Kuopion pääterveysaseman eri palveluiden toimivan pääosin hyvin ja laadukkaasti. Erityisen hyvin näyttäisi olevan organisoitu arkiaamuinen näytteidenotto, jossa työntekijät toimivat nopeasti ja sujuvasti ja ilmeisen hyvin johdettuna. Uskomaton joukko asiakkaita saa palvelun yllättävän lyhyessä ajassa.

Julkisuudessa on puhuttu jo vuosia terveyskeskuspalvelujen ruuhkista. Ammattiliitot ovat olleet huolissaan henkilöstön riittävyydestä ja jaksamisesta. Ruuhkista selkeänä todisteena ovat pitkät odotusajat lääkärin tai suuhygienistin palveluihin.

Kuitenkin kun olen ollut odottelemassa sovittuja palveluja terveysaseman käytävillä, odotustiloissa näkyvällä käytävänosalla ei lisäkseni ole ollut kuin yksi tai kaksi asiakasta. Suurin liikenne on ollut henkilökunnan edestakainen liikkuminen. Asiakkaita ei ole tullut ulos eikä uusia mennyt sisään.

Olen ihmetellyt, missä ovat odottavat asiakkaat, joita pitäisi olla ruuhkaksi asti. Samanlainen tunnelma on vallinnut myös liikkuessani terveysaseman käytävillä.

Voihan olla, että havaintoaikani on ollut liian lyhyt. Odotusaikani on ollut tyypillisesti noin 15 – 30 minuuttia. Tämä kokemus on toistunut jo vuosia samanlaisena. Olisiko palveluissa tehostamisen varaa? Mikä on palvelujen käyttöaste? Mikä on kokonaishenkilöstön määrä suhteessa asiakaspalvelussa olevien määrään? Nämä kysymykset kiinnostaisivat monia.

Markku Utriainen
Kuopio

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Veroistako löytyy pelastus?

Akateemisesti koulutettujen riisto jatkuu

Toteutukseen tarvitaan asennetta ja navigaattoria

Kasvukeskusten ulkopuolistakaan Suomea ei kurjisteta

Joka päivä on hyvä metsäretkipäivä

Eläkelupaus rotanloukkuna uudessa hallitusohjelmassa?

Orpolla oppositiossa orpo olo

Hotellilaiva tarvitsi erityisjärjestelyjä

Ministerin painajainen

Huoli-ilmoituskäytännöt yhtenäistettävä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.