Mistä aloitetaan myymiset?

Valtion ja kuntien huonon taloudenhoidon seurauksena on veronmaksajien omaisuutta myyty miljardikaupalla. Jälkikäteen monet asiantuntijat ovat laskeneet saadut hinnat pahasti alimittaisiksi, miljardeja on hukattu veronmaksajien rahaa ja samoja yhtiöitä joutuu maksamaan uudelleen, kun kansainvälinen pääomasijoittaja vie voittorahat ulkomaille.

Kaikkein naurettavin tilanne on Carunan sähköverkkojen osalta. Jyrki Kataisen (kok.) hallitus myi verkot ja kehui hyviä kauppoja. Nyt kesken koronakriisin kokoomus vaatii hallitukselta uutta lainsäädäntöä, jolla puututaan ylimitoitettuihin siirtohintoihin, joita se itse kehui halvoiksi tehdessään kauppoja.

Kuinka kauan kestää, ennen kuin Kuopion huono taloudenhoito pakottaa myymään esimerkiksi energialaitoksen ja vesilaitoksen? Mestarin yhtiöittäminen lienee tehty taka-ajatuksena myydä se markkinoille.

Mistä kaupunki aloittaa? Laskelmia ja suunnitelmia on varmasti kovien markkinavoimien edistäjillä. Kaupunki myy tonttejaan rakennusliikkeille ilmeisesti pakosta saadakseen rahaa taloudenpitoonsa. Myynneissä ei ainakaan katsota kaupunkilaisten etua.

Keskustaan tulee uusia taloja kaikkialle, eikä entisten asukkaiden asumisviihtyvyydestä ole väliä. Monet uudet talot pilaavat maisemat, joita pari vuotta vanhemman talon osakkeita ostaneet ovat kalliilla maksaneet. Ilmeisesti jokin rakennusliike jo miettii kaupungintalon ja torin alueen rakentamista. Rahapulassa voi kaupunki ehkä sitäkin harkita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Tarpeetonta tavaraa on liikaa

1500-luvun hallintomalli ei toimi nykyajan ympäristössä

Revisionismia ja kunnioitusta historian tulkintoihin

Maskit käyttöön ja heti!

Riippuvuuden tunnistamisen ja hoitamisen tuskasta

Tuokaa lapset edelleen kasteelle

Suomi on kolonialismin kohteena

Kolilta voisi hakea oppia

Tuulimyllyistä ongelmajätettä

Mikkelissä vahvistuisi Itä-Suomen kirjasto-osaaminen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.