Muka arvotonta työtä

Etelä-Savon esittävien alojen läänintaiteilija Saku Heinonen paljastaa jälleen taidesuvaitsemattomuutensa rajat (SS Ajassa 25.5.). Kaksi vuotta sitten hän ilmoitti kauhulla odottavansa kesää, koska kesäteatterit ovat uhkaavasti ovella.

Hän käytti kesäteatteriharrastuksesta nimeä höpölöpö. Kun taannoinen arvostelu kohdistui tuotoksiin, tällä kertaa hän vähättelee amatöörien antautumista harrastukseensa.

Hänestä on huvittavaa, kun harrastajat sanovat tekevänsä työtä ja vielä kiittävät kanssakumppaneitaan yhteisestä työstä.

Jos Heinonen katsoisi Nyky-suomen sanakirjaa, hän löytäisi seuraavanlaisen määritelmän: työ on jonkin tehtävän suorittamiseen tähtäävää inhimillisen energian käyttöä. Harrastelijoilla on varmasti touhuilleen päämäärä ja energiaa, eli he osoittavat vahvaa työmoraalia.

Vastasin kaksi vuotta sitten Heinoselle, ja toin esille useita kesäteatteriharrastusta puolustavia näkemyksiäni. Niitä ei ole tässä syytä toistaa.

Muistutan kuitenkin Heinosta yhdestä näkökulmasta. Teatterimies Paavo Liski painotti usein, että amatööriteatterissa useinkaan tärkeintä ei ole tulos, vaan itse harjoitteluprosessi.

Kesäteatteri on harrastajalleen muun muassa terapiaa. Miksi läänintaitelija ei halua ymmärtää erilaisia lähtökohtia ja tavoitteita.

Miksi hän runtelee työ-sanan sisältöä?

Riistavesi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Ei kiitos euromaidenyhteiselle budjetille

Junan tuomaa ja viemää vetovoimaa

Ilmastonmuutoksen ehkäisy luo menestyksellistä tulevaisuutta

Omalääkäri – paras lääkäri

Kohtuudella ja kotimaista

MetsästysSyöttisorsia ruokitaan ja sitten lahdataanSorsien syöttäminen ja syöttipaikalle metsästyksen nimissä teurastaminen on ikävää ja hyvin yleisesti harjoitettua metsästyksen alakulttuuria. ”Riistanhoidon” nimissä houkutellaan viattomat eläimet ruokail

Öljyn loppumisesta ilmastonmuutokseen

Sähkömarkkinalaki sallii kyseenalaisia keinoja

KYSillä on viisi eri ruoka-annoskokoa potilaiden tarpeiden mukaan

Lukijan runoIhanat kesäkukat takapihan valloittaa.Krassit, malvat ja kehäkukat, ovat kuin jotakinuskomatonta väriunelmaa.

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.