Nuoretkin välittävät Puijosta

Luimme äidinkielen tunnilla Eija Vähälän tekstin Puijosta (SS 26.8.) sekä Krögereiden siihen kirjoittaman kommentin (SS 5.9.). Tekstit herättivät meidät kysymään, mitä ihmettä on tapahtumassa, ja vaatimaan osaltamme Puijon pelastamista.

Meillä kaikilla nuorilla on vain hyviä muistoja Puijosta. Olemme esimerkiksi laskeneet siellä talvisin mäkeä, tehneet retkiä metsään isovanhempien ja luokan kanssa sekä ruokailleet torniravintolassa. Haluaisimme, että myös tulevat sukupolvet saisivat samanlaisia kokemuksia!

Torniravintola on nyt lopettamassa toimintansa. Meidän mielestämme se on sääli. Ravintolasta on aina saanut hyvää ruokaa ja siellä on tosi hyvä tunnelma. Ruoan odotus ei ole tuntunut tylsältä, koska ympärillä on koko ajan vaihtuva maisema.

Kuopion kaupungin pitäisi arvostaa tällaista hienoa kohdetta. Me ymmärrämme hyvin Puijon Majan ja torniravintolan yrittäjää, sillä kahden vuoden sopimuksella ei ole järkevä jatkaa.

Keksimme yhdessä parannusideoita Puijolle. Ensinnäkin kaupungin pitäisi mainostaa Puijoa enemmän, sillä Kuopio tunnetaan Puijosta ja Puijolla käy paljon turisteja. Puijolle pitäisi saada myös säännöllisesti kulkeva bussiyhteys.

Vanhentuneen Puijon Majan tilalle pitäisi rakentaa uusi hotelli. Hotellissa voisi olla isot ikkunat, se olisi tehty puusta ja sisustettu luonnonmukaisesti, jotta se sulautuisi Puijon maisemaan. Hotellissa voisi myös olla kylpylä, johon voisi ottaa mallia Rantasalmen Järvisydämen kylpylästä.

Koska Puijolla on iso metsä, sitä voisi hyödyntää ja rakentaa puihin kiipeilypuiston. Puistossa olisi viihdykettä kaikenikäisille. Jouluisin Puijolla on järjestetty tonttukierros, josta meillä on todella hyviä muistoja. Tällaista ohjelmaa tarvittaisiin vielä enemmän lapsille ja nuorille.

Väitetään, että nykynuoret ovat kiinnostuneita vain puhelimistaan, mutta tämä ei ole totta. Kyllä meille kuopiolaisnuorille myös Puijo on tärkeä asia.

Toivoisimme, että tämä teksti tavoittaisi mahdollisimman monta Puijon tulevaisuudesta päättävää ihmistä, jotta he ymmärtäisivät, että mekin välitämme.

Me olemme tuleva sukupolvi ja tulemme käymään Puijolla toivottavasti vielä useita vuosia.

Minna Canthin koulun 8B-luokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vanhemmuuden tukeminen merkittävä osa mielenterveyttä

Kaukolämpö hiilineutraaliksi

Kannattaisi ajatella loppuun asti

Suomi kokonaisuudessaan eläväksi

Elinehtona koko Suomen kehitystä tukevat infraratkaisut

Nopeampi työllistämis-vaikutus Vaken rahoille

Valheilla voittoon

Savon Voima, Savon vaiva

Hallituspuolueiden pitäisi hävetä

Maaningan terveysasema säilytettävä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.