Nuoria tulee palkita aktiivisuudesta

Lukiossa kurssisuorituksia myönnetään monenlaisesta toiminnasta aina matematiikankurssista opiskelijakuntatoiminnan kursseihin. Itä-Suomen alueella monessa lukiossa onkin kurssimerkinnän voinut saada myös lukion ulkopuolisesta toiminnasta, kuten nuorisovaltuustossa, Lukiolaisten liitossa tai muissa järjestöissä toimimisesta.

Itä-Suomen nuoret ovat kuitenkin meidän harmiksemme tämän asian suhteen eriarvoisessa asemassa keskenään, sillä tähän ei ole valitettavasti mahdollisuutta kaikissa alueemme lukioissa.

Nuorisovaltuusto- ja yhdistystoiminta tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, kokouskäytänteisiin ja moniin muihin hyödyllisiin taitoihin. Miksi emme siis haluaisi kannustaa nuoria kaikkialla lähtemään tällaiseen toimintaan mukaan myöntämällä siitä kurssin?

Nuorisovaltuusto- ja järjestötoiminnasta tulisi saada kurssi jokaisessa Itä-Suomen lukiossa. Kurssin saamiseksi tulisi esittää todistus, josta ilmenee opiskelijan toimineen järjestössä tai nuorisovaltuustossa vähintään 38 tunnin, eli lukiokurssin vähimmäismääritelmän, edestä. Nämä 38 tuntia voivat sisältää muun muassa tapahtumien järjestämistä, aloitteiden kirjoittamista, kokoustamista ja muuta vaikuttamistoimintaa. Todistuksen kirjoittaa ryhmän puheenjohtaja tai sen toiminnasta vastaava työntekijä.

Luonnollista myös olisi mahdollistaa tämän kurssin saaminen opiskelijan jokaiselta opintovuodelta (1 kurssi / vuosi) opiskelijakuntatoiminnan tapaan.

Koska yhdistys- ja nuorisovaltuustotoiminta on kriittisessä roolissa alueemme nuorten kasvattamisessa yhteiskunnan aktiivisiksi jäseniksi, toivommekin kaikkien lukioiden kannustavan opiskelijoita tähän toimintaan kurssien myöntämisen kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kesä voi olla parasta aikaa ikäihmisellekin

Isä ei ole vierailija

Eläkevarat erikseen

Elämämme sietämätön ihanuus

Ei yhteisvastuuta EU-budjetin kautta koronan varjolla

Epäoikeudenmukainen farssi

Korona kirkasti merkityksen

Lopullinen digiloikka uuteen normaaliin

Älkää pysykö kotona

Presidentti Tarja Halonen: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.