Nyt kesätöitä nuorille

Koronasta johtuen uhkaa kesätöiden määrä romahtaa edellisiin kesiin verrattuna. Nyt on toimittava aktiivisesti, jotta erityisesti nuoret ja koululaiset saavat mahdollisuuden tutustua työelämään.

Kuopion kauppakamari kampanjoi 1990-luvun laman aikana useita vuosia kesätöiden saamiseksi nuorille, vaikka tilanne yrityksissä ja julkisella sektorilla oli vaikea. Tulokset olivat hyviä. Silloin työmarkkinajärjestöt tulivat mukaan niin, että normaaleista työehtosopimuksista joustettiin, jotta nuoret saatiin työn piiriin. Teemana oli markka-aikaan iskevä: ”Tutustu työelämään – tienaa tonni”.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta toivon, että työnantajat tarjoavat töitä nuorille, kun markkinat vähitellen avautuvat ja virkistyvät. Pohjois-Savon Osuuspankki toteutti myös tänä keväänä ”Kesäduuni OP:n piikkiin” -kampanjan, jonka tuella alueen yhdistykset voivat tarjota sadalle 15 – 17-vuotiaalle nuorelle kesätöitä.

Koululaisten ja opiskelijoiden kesäloma ulottuu pääosin elo-syyskuulle saakka, joten yrityksillä, yhteisöillä ja nuorilla on vielä aikaa tarttua toimeen. Lyhytkin jakso töissä on ennen kaikkea nuorelle väylä aktiiviseen elämään ja turvalliseen aikuisuuteen sekä hyödyksi myös kansantaloudelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.