Oikeusturva ei ole hukassa

Karjalainen ja Savon Sanomat julkaisivat näyttävän jutun Itä-Suomen yliopiston opiskelijoiden heikoksi väitetystä oikeusturvasta maanantaina 3.10. Jutussa annetaan ymmärtää, että yliopiston ilmapiiri olisi pelon leimaama, eikä epäkohtia uskalleta tuoda julki.

Juttu on rakennettu tuntemattomaksi jäävän tapauksen pohjalle ja perustuu nimettömien opiskelijoiden lausuntoihin. Arkaluontoisissa asioissa nimettömien lähteiden käyttö on normaali käytäntö. Ymmärrämme nimettömyyden tässä tilanteessa.

Näin karkea, koko yliopistoa koskeva yleistys, on kuitenkin kohtuuton. Henkilökuntaa Itä-Suomen yliopistossa on 2800. Opiskelijoita, avoin yliopisto mukaan lukien, on lähes 30 000.

Yksittäisiä ongelmia näin suuressa joukossa väistämättä esiintyy, mutta niitä ei missään tapauksessa vähätellä. Väärinkäytöksiin puututaan aina.

Ongelmatilanteissa opiskelijan edunvalvojana toimii ylioppilaskunta. Sen saamat yhteydenotot ovat aina luottamuksellisia ja sitä periaatetta myös yliopiston johto kunnioittaa.

Yliopiston johdon ja ylioppilaskunnan hallituksen keskusteluyhteys on toimiva ja tapaamisia on määrävälein. Tiedekuntien johto puolestaan keskustelee ainejärjestöjen kanssa.

Tapaamisten ilmapiiri on rakentava, eikä arkaluontoisiakaan aiheita karteta. Meillä parempaa työ- sekä opiskeluympäristöä rakennetaan yhteistuumin.

Tuomo Meriläinen Hallintojohtaja Jouni Kekäle Henkilöstöjohtaja Itä-Suomen yliopisto Jukka Mähönen Hallituksen puheenjohtaja Pekka Koivaara Pääsihteeri Yliopiston ylioppilaskunta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Perustaso täyttyy Kuopiossa, mutta aina voidaan parantaa

Kuulokuntoutuksessa alueellista epätasa-arvoa?

Fysioterapeuttien virkoja hoitokoteihin

Lähipiirin hätää ei tunnisteta

Sydämen sivistystä päätöksentekoon

Revanssin paikka Puijon portaat

Maidontuotanto Suomessa alle pulavuosien

Tehtiinkö kyseenalainen sopimus?

Joka päivä on hyvä päivä liikkua

Kaupunkiympäristöämme uudistetaan hankalammaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.