Olen mies, enkä siis kelvollinen virkoihin

Odotan innolla pakkotoimilakia ja terveydenhuoltoalan työvelvoitetta sairaanhoitajien osalta.

Olen +55-vuotias miessairaanhoitaja. Valviran rekisterissä, pätevä ja ahkera. Meitä työttömiä tai virattomia miessairaanhoitajia on Suomessa monta, pätkätöihin kelpaavia todella iso määrä.

Itse en ole saanut Kuopion, Uudenmaan tai Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireistä vakituista työtä huolimatta siitä, että olen työkykyinen ja halukas töihin. Attendo, Esperi, Mehiläinen ja Terveystalo – heti kun ne kuulevat, että olen mies, hakuprosessi katkeaa.

En ymmärrä, miksi en kelpaa. Ei ole lastenhoito-ongelmia enkä oletettavasti tule raskaaksi, olen vuorotyöhön halukas ja loma-ajoista ei ole tarvetta kiistellä.

Olen lähettänyt tämän vuoden puolella yli 30 hakemusta eri virkoihin ja lomasijaisuuksiin. Olin kahdessa haastattelussa, mutta molempiin virkoihin valittiin parikymppinen vastavalmistunut nainen, toinen hakuprosessin aikana vielä opiskelija.

Vain yksi työnantaja lähetti kokousmuistion hakuprosessista. Siinä ei ollut tietoa valitusprosessista, jos valituksen tekemistä hakuprosessista Tehyn mukaankaan ei todellakaan kannata yrittää.

Samaan aikaan sosiaali- ja terveysministeriö ehdottaa thaimaalaisten sairaanhoitajien tuomista Suomeen ”suoraan virkaan” korvaamaan hoitajapulaa.

Kelpaan pikakeikkoihin vanhustenhuoltoon perushoitajana, mutta en pitemmälle. Olen suomalainen, osaan neljää kieltä mukaan lukien suomi ja ruotsi.

Minua vähän harmittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Ihminen on yhteistyön heikoin lenkki

Mummoista ja mummottelusta

Arkisin keinoin vieraan pelkoa vastaan

Aallonmuodostus ikuinen ongelma

Linnut ovat opportunisteja, sitkeitä siivellä eläjiä

Pyttyä vai ihan elinkautinen?

Etelä-Savo tarvitsee oman sote-maakunnan

Nostosilta ei ollut pakollinen

Olipa kerran kehitysmaa nimeltä Suomi

Maaseudut mahdollistavat kaupunkien olemassaolon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.