Olen mies, enkä siis kelvollinen virkoihin

Odotan innolla pakkotoimilakia ja terveydenhuoltoalan työvelvoitetta sairaanhoitajien osalta.

Olen +55-vuotias miessairaanhoitaja. Valviran rekisterissä, pätevä ja ahkera. Meitä työttömiä tai virattomia miessairaanhoitajia on Suomessa monta, pätkätöihin kelpaavia todella iso määrä.

Itse en ole saanut Kuopion, Uudenmaan tai Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireistä vakituista työtä huolimatta siitä, että olen työkykyinen ja halukas töihin. Attendo, Esperi, Mehiläinen ja Terveystalo – heti kun ne kuulevat, että olen mies, hakuprosessi katkeaa.

En ymmärrä, miksi en kelpaa. Ei ole lastenhoito-ongelmia enkä oletettavasti tule raskaaksi, olen vuorotyöhön halukas ja loma-ajoista ei ole tarvetta kiistellä.

Olen lähettänyt tämän vuoden puolella yli 30 hakemusta eri virkoihin ja lomasijaisuuksiin. Olin kahdessa haastattelussa, mutta molempiin virkoihin valittiin parikymppinen vastavalmistunut nainen, toinen hakuprosessin aikana vielä opiskelija.

Vain yksi työnantaja lähetti kokousmuistion hakuprosessista. Siinä ei ollut tietoa valitusprosessista, jos valituksen tekemistä hakuprosessista Tehyn mukaankaan ei todellakaan kannata yrittää.

Samaan aikaan sosiaali- ja terveysministeriö ehdottaa thaimaalaisten sairaanhoitajien tuomista Suomeen ”suoraan virkaan” korvaamaan hoitajapulaa.

Kelpaan pikakeikkoihin vanhustenhuoltoon perushoitajana, mutta en pitemmälle. Olen suomalainen, osaan neljää kieltä mukaan lukien suomi ja ruotsi.

Minua vähän harmittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kesä voi olla parasta aikaa ikäihmisellekin

Isä ei ole vierailija

Eläkevarat erikseen

Elämämme sietämätön ihanuus

Ei yhteisvastuuta EU-budjetin kautta koronan varjolla

Epäoikeudenmukainen farssi

Korona kirkasti merkityksen

Lopullinen digiloikka uuteen normaaliin

Älkää pysykö kotona

Presidentti Tarja Halonen: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.