Onko nimesi Pyrrö?

Vuonna 2010 perustettu Pyrrön sukuseura pyrkii kokoamaan yhteen kaikki Pyrröjen sukuhaarat niin kotimaasta kuin luovutetun Karjalan alueelta.

Pyrrön suvun sukututkimus aloitettiin jo ennen vuosituhannen vaihdetta. Sukuseuran perustamisen jälkeen tutkimusta jatkettiin aktiivisesti luovutetun Karjalan alueelta, koska sukuseuran perustajajäsenten esi-isät olivat asuneet siellä ennen sotia.

Tutkimus toi yllättäen esille kaksi eri sukuhaaraa: Niilo Pyrrö, syntynyt vuonna 1685 Ruskealassa, ja Niilo Juhonpoika Pyrrö, syntynyt vuonna 1743 Impilahdessa.

Niilo Juhonpoika Pyrrön sukuhaara johtaa ilmeisesti Savoon. Valitettavasti mainittuja vuosia edeltävästä ajasta ei ole henkikirjoja käytettävissä. Tehdyssä DNA-tutkimuksessa kävi kuitenkin ilmi, että näiden kahden suvun välillä ei ole minkäänlaista sukulaissuhdetta. Jatkamme tutkimusta DNA-testeillä varmistaaksemme asian.

Tavoitteemme on nyt saada yhteys Pyrrö-nimisiin sukuihin ja henkilöihin saadaksemme selville, löydämmekö sukuyhteyttä Pohjois- ja Etelä-Savossa syntyneisiin tai asuviin henkilöihin.

Olisimme myös erittäin kiinnostuneita Pohjois- ja Etelä-Savossa tai muualla Suomessa asuvista Pyrröistä mahdollisesti tehdyistä sukututkimuksista.

Sukuseurastamme saa lisätietoa kotisivuilta www.pyrronsukuseura.fi ja Facebookista Pyrrönsukuseura ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Mikätin, tuntemattomaan tutustumista

Pysytään rauhallisina

Korona muuttaa kaiken?

Toimii poikkeusoloissakin

Kestävää kehitystä myötäillen

Pahan totuudesta pitää puhua

Viimeksi voimassa sota-aikaan

Ytyä Kuopion ytimeen

Kysymyksiä riittää edelleen tietotulvasta huolimatta

Kriisissä striimaus ei riitä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.