Onnistuisiko paremmin puhtaalta pöydältä aukkohakkuun jälkeen?

Puijon kehittämisen suunnitelmat polkevat paikallaan. Todella järkevää käyttöä ei taida kukaan keksiä niin, että alueesta tulisi vetovoimainen matkailu- ja turistirysä, joka myös pärjäisi tulevaisuuden haastavissa kilpailuissa taloudellisesti.

Monen sortin hoksopolia on Kuopioon kyhätty, mutta alkuhuuman jälkeen on jokainen jo kuollut ennen aikojaan. Paljonkohan niistä Puijon metsien puista saisi, mikäli ne myy tukkipuina eniten tarjoavalle, tai säästäisi sille Finnpulpille eli jollekin jo toiminnassa olevalle metsänjalostusfirmalle kuitupuuksi? Aloittaisi sitten Puijon kehittämisen ikään kuin puhtaalta pöydältä aukkohakkuun jälkeen.

Luonnonsuojelun alaisena metsä ei ole kovin turvallinen ulkoiluun, kun näkyvät jo vanhimmat puut kaatuvan lahonneina omia aikojaan. Istutettu, kasvava taimikko on paljon kauniimpaa katsottavaa vuosien kuluttua kuin täysin hoitamaton luonnonsuojelumetsä. Monimuotoinen metsä vielä kauniimpaa.

Finnpulp-nimenkin voisi vaihtaa PuijoPulpiksi, niin maailmalle lähtevät sellupaalit saisivat kylkeensä PuijoPulp-leiman. Näin tulisi Puijo tutuksi maailmalla myös niille, jotka eivät urheilua seuraa. Puijo-sellusta tulisi sitten Puijo-paperia lehtiä varten ja Puijo-esitteet painettaisiin Puijo-pahville. Puijon merkkikivi muutettaisiin Puijon hautakiveksi.

Näin poistuisi ikuinen vatuloinnin aihe savolaisilta. Olisipahan yksi huoli vähemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Vastuullista ja kestävää talouden ahdingosta huolimatta

Lähiomainen sairauden kuplassa

Hatsala sopisi kongressi- ja messualueeksi

Maapallo toimii neljän asian varassa

Sydämen sivistystä kirjoitteluun

Vanhemmuuden tuen leikkaaminen ei tuo säästöä

Onko nälkävyölle vaihtoehtoja?

Siilinjärvi satsaa ja säästää

Punainen lanka pahasti hukassa

Miksi sosiaaliala vaikenee?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.