Orpolla oppositiossa orpo olo

Uuden hallituksen sanailu ilman hallituspaikkaa jääneiden kanssa suorassa televisiolähetyksessä eduskunnasta osoittautui taas kerran parhaaksi alkukesän viihdeohjelmaksi. Tv-maksulle sai kerrankin täyden vastineen.

Kolmituntisen esityksen aikana nähtiin kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo räväkkänä ja SDP:n pääministeri Antti Rinne täysin rauhallisena. Rooleja oli vaihdettu päikkäin.

Oppositiopolitiikkaa aloittava Orpo oli sitä mieltä, että hallitus ottaa huomioon vain omat äänestäjänsä, ja syrjäytymistä torjutaan liian myöhään. Paikallisen sopimisenkin näkökulma tuntui hänestä väärältä.

Uusi rooli vaatii vielä harjoittelua, sillä kokoomus oli viimeksi oppositiossa 12 vuotta sitten. Muistuu mieleen nyt jo entisen hallituksen politiikan painotukset.

Perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtaja Ville Tavio ei liene vielä ehtinyt edes tutustua Rinteen hallituksen ohjelmaan. Hän väitti silmä kirkkaana, että hallituksen ottamat lainarahat menevät Afrikkaan.

Keskustan uusi ryhmäjohtaja Antti Kurvinen piti kokoomuksen puheita pohojalaasittain ylimielisenä kolloutena ja puolijauhoisina puheina.

Kummastusta herättää, millainen numero on tehty Rinteen hallituksen Korpilampi-jamboreeksi nimetystä seminaarista. Tarkoitushan oli nostattaa hallituksen yhteishenkeä ja hioa askelmerkkejä. Koko vaalikauden satojen miljardien menoeristä liki 40 tuhannen euron kulu on vain hyttysen pissin verran.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lukijan Sanomat

Kaoottinen tilanne Kuopiossa

Kallavesi ei ole entisensä – muikkusaaliskin on huvennut

Tiedon saanti ja keskustelu käyvät yhä hankalammiksi

Miksi emme käyttäisi vanhoja autoja ja vihreää polttoainetta?

Aluekehitysvaroja on suunnattava uudelleen

Ei kannata hukata valmista kenttää

Ongelman ratkaisussa on pidettävä järki ja tasa-arvo mukana

Lapsivaikutusten arviointi on tehtävä perusteellisesti

Liian sinisilmäisiä asenteita paluuta Suomeen harkittaessa

Huomio-liivi antaisi lisäturvaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.